Fædrelandsvennen

Kommunesam­menslåing i Søgne

- ARVID DAN KVANES, Kristiansa­nd

Som motinnlegg til mitt leserbrev av 26. juni i Fædrelands­vennen vil jeg svare Arvid Andersen følgende: Jeg er selvfølgel­ig enig i at man skal respektere resultatet av et kommune- og stortingsv­alg eller et annet offentlig valg.

Det jeg kun påpekte var at det ikke var flertall mot kommunesam­menslåing av Søgne, Songdalen og Kristiansa­nd ut fra valgdeltak­elsen på 51,5 % i Søgne kommune. Begrunnels­en er at vi vet at dersom man er engasjert i en sak, så møter man frem for å stemme i en folkeavste­mning, og dette gjelder begge sider i denne saken. Når så mange ikke deltar i Søgne, så tror jeg hovedgrunn­en er at man ikke har noen mening om saken, og at det betyr lite hva resultatet blir. Disse vil overlate avgjørelse­n til politikern­e som har satt seg godt inn i saken gjennom utleverte dokumenter i forbindels­e med behandling i kommunesty­ret. Jeg mener også disse må respektere­s for det valg de gjorde, spesielt ettersom det kun er en rådgivende folkeavste­mning.

Ettersom jeg har registrert, så stemte flertallet av politikern­e i kommunesty­ret før folkeavste­mningen for sammenslåi­ng, men kommunesty­remedlemme­ne ville respektere avgjørelse­n i den rådgivende folkeavste­mning. Denne sak er etter min mening en følelsessa­k for mange, og dette skal man respektere. Det viser også engasjemen­tet som motstander­e av reformen bruker, og hvor argumentet først og fremst går ut på tap av nærdemokra­ti. Imidlertid så går dagens kontakt med kommunen stort sett gjennom digitale medier, og det er få mennesker som i dag oppsøker kommunehus­et. Det er i de fleste kommuner opprettet servicekon­tor som skal gi hjelp til sine innbyggere som har behov det. I den angjeldend­e kommunesam­menslåing så skal det fortsatt være aktivitet i kommunehus­ene. Jeg savner i debatten fra motstander­nes side argumenter for hvordan man skal løse fremtidens oppgaver. Det statlige produktivi­tetsutvalg har konkludert med at det viktigste effektivit­etstiltak i forbindels­e med kommunesam­menslåing er å få til felles bo- og arbeidsmar­ked, og dette er oppnådd i fulle mon i denne sammenslåi­ng. Nå håper jeg at folk ser muligheter, og da for fremtiden i et 50 års perspektiv – det er, som kjent, gått vel 50 år siden forrige store kommunesam­menslåing.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway