Fædrelandsvennen

– Hun har potensial til å bli en toppspille­r

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

For første gang går Karoline Olsen (19) en sesong i møte der hun utelukkend­e anses som kantspille­r.

– Karoline har vært bakspiller gjennom hele ungdomskar­rieren bortsett fra på landslaget. Slik var det senest for Våg i 2. divisjon sist sesong. Men allerede nå har hun vist stor forbedring etter at hun kun har fokusert på kantspille­t, sier Kenneth Gabrielsen.

Han er trener for henne både i Vipers og på Norges juniorland­slag, LK98, som mandag reiser til Helsingbor­g for å spille nordisk mesterskap som oppkjøring til EM, som starter i Slovenia 27. juli.

POSITIVT MED BARE EN POSISJON

Det laget har Olsen vært en del av lenge, og foran kommende sesong har hun også blitt en del av Vipers – for de neste tre sesongene – etter å ha tilhørt Våg-laget i 2. divisjon før det. Der har hun lenge levert så godt i bakspiller­posisjon at hun har også har fått en rekke innhopp for Vipers, både som bakspiller og på venstre- kanten.

Men da hun vinter signerte treårskont­rakt med Vipers, var det for første gang som kantspille­r.

– Det har vært veldig positivt for meg å bare kunne fokusere på én posisjon. Det har gjort det lettere å kunne det neste ta steget videre, sier Olsen.

Det lover godt for Vipers, som kommende sesong setter all sin lit til Olsen og Vilde Jonassen på venstrekan­ten, etter at Sanne Bak Pedersen og Hanne Andve har reist til henholdsvi­s Grane og Molde.

GARANTERER MYE SPILLETID

– De har litt forskjelli­ge kvaliteter, og kommer til å utfylle hverandre veldig bra. Mens Karoline er veldig god i forsvar, og er en veldig smart og kald spiller, er Vilde rå på fart og i kontringer, og har i tillegg vist ved en rekke anledninge­r på trening at hun begynner å få et veldig bra skuddreper­toar. Der har Karoline en bit å gå. De vil også profittere på at de står sammen og gleder seg over hverandres prestasjon­er, sier Gabrielsen.

Han har veldig stor tro på Ol- trener Vipers og Lk98-landslaget

sen.

– Karoline har en egen evne til å tilpasse seg nye nivåer veldig fort. Hun kommer garantert til å få mye spilletid i Vipers i høst, og når hun blir satset på skaper det utvikling. For oss var det helt naturlig å tilby henne langtidsko­ntrakt for hun har potensial til virkelig å ta steget, det vil si å bli en god, internasjo­nal spiller på sikt, sier Gabrielsen.

HÅPER På MEDALJE

– Det er veldig gøy å høre at han har troen på meg. Jeg tror også selv at jeg kan bli en god spiller, men når det skjer, er litt vanskelig å si. Vilde er selvfølgel­ig en mer etablert spiller enn meg, og kommer til å starte de fleste kamper. Men jeg tror absolutt at min mulighet også kommer, sier 19-åringen.

Nå gleder hun seg veldig til EM, hvor Norge i åpningskam­pen møter Russland, som har vunnet de to siste mesterskap­ene.

– Jeg har stor tro på at vi kan klare medalje, sier Olsen.

– Vi sier ikke nei til medalje, men jeg tror det blir veldig tøft. Jeg blir veldig fornøyd om vi kommer til semifinale­n, sier Gabrielsen.

Han har også tatt ut Eline Fagerheim, målvakten som har kommet fra Gjøvik til Vipers foran denne sesongen. Våg-spiller Karine Emilie Dahlum og Framspille­r Kristina Rosten, som kommer fra Evje, er reserver.

❞ Karoline har en egen evne til å tilpasse seg nye nivåer veldig fort. Hun kommer garantert til å få mye spilletid i Vipers i høst, og når hun blir satset på skaper det utvikling. KENNETH GABRIELSEN,

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Kenneth Gabrielsen har store forventnin­ger til Karoline Olsen, både på juniorland­slaget og i Vipers.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Kenneth Gabrielsen har store forventnin­ger til Karoline Olsen, både på juniorland­slaget og i Vipers.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway