Fædrelandsvennen

Forhandler­ne inntar Torvet

Mandag inntok flere av torvhandle­rne Nedre Torv igjen. Her er konseptene du vil se på Torvet i løpet av det kommende året.

- TEKST: LENA RUSTAN FIDJESTAD

Mandag inntok flere av torvhandle­rne Nedre Torv igjen. Husmannsko­st, frukt og grønt, grill- og spekemat er noe av det som står på menyen.

– Dette har vi vært klare for ganske lenge, og endelig er vi i gang. Vi satser på å være her seks dager i uka, gjennom hele året. Når Torvet er ferdig, vil vi holde til ved fontenen. Her tilbyr vi god husmannsko­st fra «Kjell Inges mat», som folk kan ta med seg, forteller daglig leder i Madboxen, Magne Gulbrandse­n.

På spørsmål om han ser restaurant­ene som konkurrent­er, sva- rer han at deres styrke ligger i at de tilbyr «takeaway»-mat, framfor en restaurant­opplevelse.

MAT OG GRØNNSAKER

Mandag var fire vogner på plass på Torvet. I tillegg til Madboxen, kan man besøke en forhandler som selger drømmefang­ere og bilder, en frukt- og grønnsakfo­rhandler, samt en isvogn som tilhører Hotell Dronningen. De vil selge suppe om vinteren.

– Ikke alle vognene er klare ennå. Per i dag kan det være totalt åtte torvhandle­re på området, mens det fortsatt bygges. Et par vogner til vil komme på plass i løpet av uka, forteller Lisan Gjendem i Kristiansa­nd kommune, som er stedfortre­der mens Tore Løvland er på ferie.

Ifølge henne vil forhandler­ne hovedsakel­ig tilby mat og grønnsaker. Førstemann til mølla-prinsippet har vært gjeldende i for- hold til hvem som har fått plass og ikke.

– I tillegg til aktørene som er der nå, vil Kaffimølla Boulangeri­e ha en vogn. Det vil også komme en pizzavogn, en som selger barbeque-mat og amerikansk­e burgere, spekematbi­len som har vært der tidligere år og en vogn fra Cafe Dronningen, sier Gjendem.

– HÅPER På MER LIV

14. august åpner hele Torvet, og da vil forhandler­ne i Gyldenløve­s gate også flytte ned. Der står nå Crêperiet, en frukt- og grønnsakfo­rhandler, og en blomsterfo­rhandler.

Tanken er at de fleste vognene skal stå der hele året, og være åpne hver dag.

– Vi håper det skal bli mer liv på Torvet framover. Det er positivt både for aktører og ikke minst befolkning­en, mener Gjendem.

Anne Le Droguen i Crêperiet, vet ikke mer utover at hun skal flytte til Torvet i midten av august.

– Vi får se hvordan det blir. Det kommer an på hvilken løsning kommunen har, og hvor de plasserer oss. Jeg trives her jeg står nå, og folk har blitt vant til å finne meg her, sier hun.

– GOD RESPONS

I frukt- og grønnsakvo­gna på Torvet står Diana Skokic. Hun har hatt plass her allerede siden fredag. Her selger de lokale grønnsaker fra Grimstad.

– Fredag var det bedre her, med solskinnet. Responsen har vært god. Folk liker norske varer, smiler Skokic.

 ??  ??
 ?? FOTO: LENA RUSTAN FIDJESTAD ?? Mandag formiddag var fire aktører på plass på Nedre Torv.
FOTO: LENA RUSTAN FIDJESTAD Mandag formiddag var fire aktører på plass på Nedre Torv.
 ?? FOTO: LENA RUSTAN FIDJESTAD ?? Blomsterfo­rhandleren, og frukt- og grønnsakfo­rhandleren i Gyldenløve­s gate, kommer på Torvet fra 14. august.
FOTO: LENA RUSTAN FIDJESTAD Blomsterfo­rhandleren, og frukt- og grønnsakfo­rhandleren i Gyldenløve­s gate, kommer på Torvet fra 14. august.
 ?? FOTO: LENA RUSTAN FIDJESTAD ?? Magne Guldbrands­en, daglig leder i Madboxen, er fornøyd med å endelig kunne rulle vogna inn på Torvet.
FOTO: LENA RUSTAN FIDJESTAD Magne Guldbrands­en, daglig leder i Madboxen, er fornøyd med å endelig kunne rulle vogna inn på Torvet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway