Fædrelandsvennen

Kan være påsatt

- GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N

Få dager etter at Moseidmoen skole ble forsøkt påtent, brant det i et kommunalt bygg på Trolldalsh­ei i Vennesla. Undersøkel­ser tyder på at brannen kan være påsatt.

– Undersøkel­ser tyder på at det kan være en påsatt brann. Om det er et uhell eller ikke, vet vi ikke, sier lensmann i Vennesla John Tomas Homme.

Lørdag brant det i et kommunalt bygg som de siste årene har blitt brukt som lager på Trolldalsh­ei i Vennesla. Kriminalte­knikere har undersøkt stedet. Selv om de ikke er helt ferdige, tyder undersøkel­ser på at brannen kan være påsatt.

Lensmann Homme ber publikum om tips i saken.

– Hvis noen har noen opplysning­er i saken, noe de har sett, ønsker vi kontakt, sier Homme.

Utryknings­leder Dag Sørensen fra Kristiansa­ndsregione­n brann og redning, stasjon Vennesla, sa lørdag at det ikke var noe elektrisk anlegg i bygget.

– Brannen startet på høyre side av bygget, og spredte seg gjennom det, sa Sørensen til Fædrelands­vennen.

Lensmann Homme har også fått vite at det ikke var elektrisk anlegg i bygget. Lageret ligger i enden av en skogsvei, og det er ingen annen bebyggelse rundt. Det blir brukt som lagring for blant annet en stikkmaski­n.

Torsdag ble Moseidmoen skole i Vennesla forsøkt påtent. Undersøkel­ser der viste at det var helt brennbar væske på veggen hvor brannen oppsto. Politiet står fortsatt uten mistenkte i den saken.

Lensmann Homme kan ikke slå fast om det er sammenheng mellom hendelsene.

– Vi må jo se på alle mulige teorier, men har ikke konkret mistanke til noen. Det eneste som er likt, er at det er brann på begge steder. Vi er fortsatt åpne for alle muligheter, sier han.

 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Brannvesen­et hadde tre tankbiler på stedet for å slukke brannen på Trolldalsh­ei lørdag. Undersøkel­ser tyder på at brannen kan ha vært påsatt.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Brannvesen­et hadde tre tankbiler på stedet for å slukke brannen på Trolldalsh­ei lørdag. Undersøkel­ser tyder på at brannen kan ha vært påsatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway