Fædrelandsvennen

Nedgang i antall tvangsutse­ndelser fra Norge

- NTB

2.825 personer er blitt uttranspor­tert med tvang fra Norge i første halvår i år.

Det er en nedgang på 29 prosent sammenlign­et med samme periode i fjor.

Tallene fra Politiets utlendings­enhet (PU), viser at det i samme periode i fjor var uttranspor­tert 3.962 personer med tvang fra Norge.

I første halvår i år var 1.066 av de tvangsutse­ndte kriminelle og straffede personer. Det er en liten økning sammenlign­et med første halvår i fjor, da 1.031 straffede ble sendt ut av landet med tvang. Uttranspor­t av kriminelle utgjør 37 prosent av alle uttranspor­teringene, noe som er en økning på 11 prosentpoe­ng fra i fjor.

Av de straffede som er blitt uttranspor­tert så langt i 2017 hadde 21 prosent statsborge­rskap fra Romania, 14 prosent var polske statsborge­re og 9 prosent var fra Litauen.

Totalt 2.091 av de returnerte er uttranspor­tert etter bort- og utvisnings­vedtak, mens 495 er returnert etter avslag på asyl- søknader, og 239 er returnert som følge av Dublin Iii-forordning­en, altså at vedkommend­e er sendt tilbake til det EUlandet personen først kom til.

Utlendings­direktorat­et (UDI) har ansvaret for assistert retur, tidligere kalt frivillig retur. Assistert retur er ikke inkludert i statistikk­en til PU.

 ?? FOTO: PEDERSEN, TERJE ??
FOTO: PEDERSEN, TERJE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway