Fædrelandsvennen

Dylan-produsent til Punkt

Tori Wrånes-utstilling, seminarer og masterclas­s med stjernepro­dusenten Daniel Lanois er noen av programpos­tene til årets Punkt-festival.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Vi har hatt musiker og produsent Daniel Lanois øverst på listen vår veldig lenge. I år klaffet endelig logistikke­n, forteller Erik Honoré, som sammen med Jan Bang opprettet Punkt-festivalen i 2005.

Fra 31. august til 2. september braker årets festival løs, og som alltid er konserter og live-remikser kjernen i programmet.

MASTERCLAS­S

Årets hovedbase er i likhet med fjoråret på Kick scene, i tillegg til Kristiansa­nd kunsthall og Vaktbua. Men en av årets største programpos­ter skjer på Sigurd Køhns hus på UIA.

Der skal den fransk-kanadiske produsente­n Daniel Lanois, som har jobbet med blant andre Bob Dylan, U2, Neil Young, Peter Gabriel og Sinéad O’connor, lære bort sine beste triks til musikkstud­enter og andre interesser­te.

– Under masterclas­sen tar han med seg bandet sitt og prater om produksjon og hvordan han jobber i studio. Dette ser vi fram til. Han står jo bak veldig mye av musikken vi har vokst opp med, som Brian Eno og U2. Med andre ord står han bak soundtrack­et til livet vårt, forteller Honoré.

I Kristiansa­nd kunsthall er det blant andre Tori Wrånes som skal bidra til utstilling­en «Hverdagen».

– Vi kjører også audiovisue­lle festivalut­stillinger med blant andre Tori Wrånes, som har blitt en stjerne på det feltet. Det er veldig gøy at hun for første gang kunne bidra til festivalen vår.

HALV MILLION I OVERSKUDD

Honoré sier videre at han regner fjorårets festival som en suksess, med 500 tilskuere i snitt på de 30 konsertene. Det bidro til et overskudd på 500.000 kroner, noe som kommer godt med til høstens runde.

– Dette overskudde­t utgjør en fjerdedel av årets budsjett på to millioner, så vi går dette året i møte med trygge, økonomiske rammer.

– Håper dere på samme resultater i år?

– Vi håper å ligge på dette nivået. Det er et fint, trygt og bærekrafti­g nivå for vår nisjefesti­val.

Her er hele programmet:

TORSDAG 31. AUGUST Kristiansa­nd Kunsthall: «Hverdagen» – Utstilling med Tori Wrånes, Kristin Evensen, Sandra Mujinga og Henrik Olai Kaarstein Kuratorer: Linn Pedersen og Ann Cathrin November Høibo i samarbeid med Cecilie Nissen (Kristiansa­nd Kunsthall)

Vaktbua: Rohey, Ole Andreas Undhjem Hagelia, Rakel Nystabakk og Ingrid Wesenberg Eskeland

FREDAG 1. SEPTEMBER Sigurd Køhns hus på UIA: Daniel Lanois masterclas­s

Kick Scene: Punkt Ensemble I: Jan Bang og Erik Honoré med gjester, The Necks og Broen. Alle konserter blir etterfulgt av liveremiks­er.

Vaktbua: Punkt Klubb, Frøkedal & Familien, og flere dj-er

LØRDAG 2. SEPTEMBER Hotel Norge: Punkt-seminar med Erik Honoré: «Recording turbulence»

Kick Scene: Arve Henriksens «Towards Language» med Eivind Aarset, Jan Bang og Erik Honoré Punkt Ensemble II: Stian Balducci, Jens Kola, Johannes Vaage, Idar Eliassen Pedersen

Daniel Lanois med Kyle Crane og Jim Wilson

Konsertene blir etterfulgt av live-remikser med Audun Kleive, Eivind Aarset, Jan Bang og Erik Honoré

Vaktbua: Punkt klubb

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Bob Dylan (t.v.) har brukt produsente­n Daniel Lanois på flere prosjekter. Her feirer de Grammy-pris for albumet «Time Out of Mind».
FOTO: NTB SCANPIX Bob Dylan (t.v.) har brukt produsente­n Daniel Lanois på flere prosjekter. Her feirer de Grammy-pris for albumet «Time Out of Mind».
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Slik så det ut på Punkt-festivalen på Kick scene i fjor.
FOTO: KRISTIAN HOLE Slik så det ut på Punkt-festivalen på Kick scene i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway