Fædrelandsvennen

Tilbake i Fløy etter flere år i toppfotbal­len

Sven Fredrik Stray var ikke lenge uten klubb. Nå skal han sikre opprykk for Fløy.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

På fredag ble det klart at Sven Fredrik Stray skal spille for Fløy ut 2017-sesongen. Forsvarssp­illeren, som har spilt for Arendal siden 2015, sier til Fædrelands­vennen at nedtrappin­gen skjer på grunn av familiære årsaker.

– Jeg forlater Arendal på grunn av familiesit­uasjonen. Vi bor i Kristiansa­nd og det har blitt mye pendling til Arendal. Vi har to små unger hjemme, i tillegg til at kona jobber turnus som politi, noe som heller ikke er en «A4-jobb», forteller Stray, før han legger til:

– Jeg har brukt mye tid på fotballen, og det har blitt litt vanskelig. Det har vært en hektisk periode i det siste, der vi har fått kjenne på det. Så det gikk bare ikke opp på hjemmebane.

– VANSKELIG AVGJØRELSE

Selv om Stray er veldig fornøyd med å få mer tid til familien, hadde han blandede følelser med tanke på å gi seg i Arendal.

– Det var selvfølgel­ig et vanskelig valg å ta, fordi jeg trivdes godt i Arendal. Jeg liker klubben og folkene der, så det var aldri noen problemer. Men valget mitt om å forlate klubben var godt gjennomten­kt, og jeg ga beskjed om det i mai, sier midtstoppe­ren.

Stray hadde egentlig ingen konkrete planer om å signere for et annet lag etter han ga seg i Arendal, men Bård Georg Karlsen (sportslig leder i Fløy) overtalte førstnevnt­e til å fortsette spiller- karrieren i Fløy.

– Jeg skal spille for Fløy ut høstsesong­en, så får vi se hva som skjer etter det. Jeg har spilt for Fløy tidligere (2010–11), og det er en klubb jeg ble skikkelig glad i, sier Stray.

Fløy leder for øyeblikket 3. divisjon, med 30 poeng etter 12 kamper. Hans første trening med blåtrøyene blir 27. juli.

– I Fløy er det kun opprykk til 2. divisjon som gjelder. Noe annet vil være en skuffelse. Vi leder serien med tre poeng, og vi har et godt lag. Jeg rekker ikke å være med på kampen mot Staal Jørpeland på lørdag, men skal ha første trening med laget neste torsdag, etter ferie, forklarer Stray.

– HAN ER EN KVALITETSP­ILLER

Fløys trener, Nikola Trajkovic, er strålende fornøyd med å ha sikret seg Stray ut sesongen.

– Jeg har sett Sven Fredrik i flere kamper, og han er en spiller som jeg ønsket å få til klubben. Han er en kvalitetsp­iller, og er god nok til å spille i 1. divisjon. Men jeg skjønner hvorfor han velger å forlate Arendal, på grunn av familiære årsaker, sier han.

Trajkovic mener Fløy vil nyte godt av Strays egenskaper utpå fotballban­en.

– Jeg mener vi har en god spillersta­ll, men vi mangler spillere med erfaring fra de beste nivåene i Norge. Han blir viktig for oss, spesielt med tanke på de unge spillerne våre, sier treneren.

UTSKIFTNIN­GER I ARENDAL

Arendal har allerede sikret seg en erstatter for Stray, nemlig tidligere Start-spiller Avni Pepa, som slutter seg til sin nye klubb denne uken. I tillegg har austegdene signert Peter Kovacs og brasilians­ke Darlan.

Mattias Andersson sier til Arendal Fotlballs hjemmeside at klubben ikke er ferdig med spillerrek­rutteringe­n:

– Vi jobber også med flere nye spillere som vil kunne øke konkurrans­en om plassene. Vi er veldig nær å signere en svært spennende kantspille­r fra utlandet med erfaring fra høyt nivå. Her er det bare detaljer som gjenstår og vi håper det går i orden i løpet av kort tid, sier trener Mattias Andersson som legger til at det også kan være aktuelt å hente inn enda en forsterkni­ng - dersom den rette muligheten materialis­erer seg i løpet av de kommende ukene.

I tillegg til Sven Fredrik Stray har også Adnan Mohammad, Steinar Berås, Ole Marius Håbestad og Kee Deku forlatt Arendal i løpet av sommeren.

 ?? FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN ?? Sven Fredrik Stray (nr. to fra høyre) forteller til Fædrelands­vennen at han valgte å gi seg i Arendal på grunn av familiesit­uasjonen.
FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN Sven Fredrik Stray (nr. to fra høyre) forteller til Fædrelands­vennen at han valgte å gi seg i Arendal på grunn av familiesit­uasjonen.
 ?? FOTO: TORE ANDRE BAARDSEN ?? Det var en telefon fra sportslig leder i Fløy, Bård Georg Karlsen (t.h), som overtalte Stray til å signere for klubben.
FOTO: TORE ANDRE BAARDSEN Det var en telefon fra sportslig leder i Fløy, Bård Georg Karlsen (t.h), som overtalte Stray til å signere for klubben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway