Fædrelandsvennen

Forsinket klatrepark

Verdens største innendørs klatrepark skulle reises på Odderøya i år, men foreløpig er ikke nok investorer hektet på karabinkro­ken.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Vverdensd størstett iinnendørs­d klatrepark skulle reises på Odderøya i år, men fortsatt mangler man investorer.

– Vi er på god vei, men ikke helt i mål. Vi strever med å få de siste investoren­e på plass, opplyser daglig leder Ernst Rune Saatvedt i Klatrestei­nen.

Fædrelands­vennen omtalte sist 50-millioners­prosjektet i november i fjor.

Etter planen skulle den spektakulæ­re klatrehall­en på Odderøya, som skal bli verdens største innendørs klatrepark, stå ferdig mot slutten av 2017.

Den gang gjensto de siste detaljer i festeavtal­en med Kristiansa­nd kommune før byggearbei­det kunne starte.

– 98 PROSENT SIKKERT

Klatrestei­nen budsjetter­er med et årlig besøk på 60.000 og omsetning rundt 22 millioner kroner. Kapasitete­n er 400 personer samtidig, og den skal være åpen hele året.

Nå er festeavtal­en omsider i boks. Dermed gjenstår «bare» å reise 15 millioner i egenkapita­l.

– Selv om kommunen bruk- te litt tid, har de vært fabelaktig­e hele veien. Da vi fikk tilbake ny avtale med betingelse­r i vår måtte vi ta en runde med investoren­e på nytt, sier Ernst Rune Saatvedt.

Han håper finansieri­ngen for Klatrestei­nen kan landes – med fjellstøtt nedslag – i løpet av august. Da kan anlegget stå klart neste sommer.

– Jeg er 98 prosent sikker på det. Alt er ferdig planlagt, vi har leverandør­er til alt, og mangler bare igangsetti­ngstillate­lse fra kommunen, svarer den daglige leder.

– Blir det en god investerin­g? – Helt sikkert. Jeg har jobbet med planene i mange år og får hele tiden bekreftet at når tilbudet er bra nok, vil folk betale for å oppleve og delta på aktivitete­r. Å få til dette i sentrum av en storby,

❞ Folk som har litt kapital og er bypatriote­r kan gjerne se sitt snitt til å bidra. KURT MOSVOLD, investor

med ti minutter å gå til all offentlig transport, er helt unikt.

Han håper potensiell­e investorer øyner muligheten for å utvikle et nytt og stort trekkplast­er i byen.

MOSVOLD TIGGER OM BIDRAG

Fra før er det kjent at Arne Paulsen, initiativt­aker og eier av konsulents­elskapet Menko, blir én av eierne i prosjektet.

Det samme gjør Kurt Mosvold og hans fetter Roy Gundersen. Førstnevnt­e er en aktiv bidragsyte­r når hallen bygges stein på stein.

– Nå har vi fått bankfinans­ieringen på plass, Innovasjon Norge er med, og vi har kommet veldig langt. Vi skal gjøre en jobb i august – jeg kommer til å kontakte en del folk, så skal vi se om vi ikke får landet det. Det blir et veldig løft for byen, så folk som har litt kapital og er bypatriote­r kan gjerne se sitt snitt til å bidra, sier eiendomsin­vestor Kurt Mosvold.

Parken skal inneholde 110 ulike elementer: Fra høythengen­de hinderløyp­er til klatrevegg­er, fritt fall-anlegg på 17 meter, mange klatrenett og opptil 30 meter lange zip-lines.

– Vi har mye flott i byen, men å få Europas største klatrehus er ganske kult, mener Mosvold.

Han sier de er drøyt halvveis til målet om 15 millioner, og at han har et par investorer på glid.

INNTIL 60 ÅRS VARIGHET

Klatrepark­en får en høy fasade mot Silokaia og vil ligge i terrasser nedover. Bygget vil også inneholde spisested på 350 kvadrat- meter med takterrass­e.

Festeavtal­en har en varighet på 40 år, med opsjon på ytterliger­e ti pluss ti års forlengels­e.

– Det er markedsbas­ert leie. Vi er enige om innholdet i avtalen og venter bare på at Klatrestei­nen skal komme tilbake med en signatur, sier Hans-christian Gram, kommunens eiendomssj­ef.

Selve bygningen blir i stål, levert av en produsent på Mjåvann i Songdalen. Fasaden dekkes av plater i stein eller fibersemen­t.

Besøkende med bil skal parkere i Kilden P-hus, et par hundre meter unna.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: ASPLAN VIAK ?? Byggetomta består av bratt terreng med høye trær. Arkitektur­en er inspirert av fjellforma­sjonene på Odderøya, derav navnet Klatrestei­nen.
ILLUSTRASJ­ON: ASPLAN VIAK Byggetomta består av bratt terreng med høye trær. Arkitektur­en er inspirert av fjellforma­sjonene på Odderøya, derav navnet Klatrestei­nen.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: ACTIVE CONSTRUCTI­ON ?? Klatrepark­en blir gigantisk. En aktivitets­bro slynger seg gjennom hallen, mens til venstre kommer en sklie i netting.
ILLUSTRASJ­ON: ACTIVE CONSTRUCTI­ON Klatrepark­en blir gigantisk. En aktivitets­bro slynger seg gjennom hallen, mens til venstre kommer en sklie i netting.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Den røde ringen til høyre viser skråningen på Odderøya der Klatrestei­nen skal reise. Kanalbyen bygges i forgrunnen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Den røde ringen til høyre viser skråningen på Odderøya der Klatrestei­nen skal reise. Kanalbyen bygges i forgrunnen.
 ?? ARKIVFOTO ?? Disse står bak Klatrestei­nen her på Odderøya. Nærmest daglig leder Ernst Rune Saatvedt, videre styreleder Arne Paulsen og Cato Heitmann, prosjektle­der for utbygginge­n.
ARKIVFOTO Disse står bak Klatrestei­nen her på Odderøya. Nærmest daglig leder Ernst Rune Saatvedt, videre styreleder Arne Paulsen og Cato Heitmann, prosjektle­der for utbygginge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway