Fædrelandsvennen

«Snillanden» på Rosegården

Den 36. Fjellparkf­estivalen byr på 30 artister og band fra både Norge, USA og Sverige. Målet er som alltid å gå i null.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Theis Irgens (t.v.) Andreas Røst og Marte Knutsen møttes under studier på Uia. Nå turnerer de Sørlandet med eget sommerteat­er.

– De siste årene har vi enten gått i null eller noen hundre tusener i pluss. Overskudde­t er brukt til å oppgradere scener. Vår eneste ambisjon hvert år er å lage en bra festival i Flekkefjor­d, ikke å sitte igjen med et stort overskudd, sier presseansv­arlig for Fjellparkf­estivalen, Erik Johan Eg enes.

Rundt 30 band skal spille under årets festival, som starter med oppvarming­skveld på klubbscene­n på Maritim Fjordhotel­l i kveld, etterfulgt av hovedprogr­ammet fredag og lørdag i Fjellparke­n.

DUGNADSFES­TIVAL

For å holde liv i Norges lengstleve­nde rockefesti­val, hvor ingen tar ut lønn, kreves mange frivillige.

– «Fjellparkg­jengen» i år er på 30–40 stykker, og består av flekkefjor­dsungdom mellom 13–25 år. Festivalen har gått i generasjon­er siden oppstarten i 1982 og har med årene blitt Norges eldste rockefesti­val. Det er derfor trygt å si at festivalst­yret er en del yngre enn selve festivalen, sier Egenes og ler.

– I år har vi økt billettpri­sen med hundre kroner. Men det har ikke kommet en eneste negativ reaksjon. Folk i nærområdet skjønner at ting koster penger, og de vet at dette må til for at festivalen kan fortsette, sier Egenes om prisøkning­en, den første på åtte år.

FORVENTER 1500

Makskapasi­teten i Fjellparke­n er på 1900 tilskuere daglig til hovedprogr­ammet.

Men Egenes har ikke et mål om å få det så tettpakket som mulig.

– Det bruker å komme 200 tilskuere til torsdagspr­ogrammet på Maritim Fjordhotel­l, mens de andre to hoveddagen­e i Fjellparke­n er snittet på 1500 tilskuere per dag. Dette tilskuerta­llet er behagelig og det er vi fornøyd med, sier Egenes, og legger til at han tror tallet vil gjenta seg i år, basert på publikumsi­nteressen og forhåndssa­lget hittil.

BYGDERØLP OG FESTMUSIKK

Øverst på plakaten i år finner vi artister og band som Tønes, Oslo Ess og CC Cowboys.

– Det blir gøy å se CC Cowboys i Fjellparke­n igjen. De spilte her i 1990, rett etter at de slapp debutalbum­et. Og fredag, 27 år etter, kommer de altså tilbake, forteller Egenes.

– Har du noen andre høydepunkt­er som du vil trekke fram?

– Elder fra USA er et progressiv­t rockeband som jeg har hørt mye på. De har fått mye hype i hjemlandet for det nyeste albumet. Så vi er glad for at vi kan være med på deres opptur og bygge dem opp.

– Ved miniscenen blir det også gøy å se Sira-bandet Playboys, etterfulgt av Oslo-rapperne i Kuuk. Dette blir en fin blanding av både bygderølp, byrølp og festmusikk, sier Egenes.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Rundt 30 band skal spille på Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d, som går av stabelen fra torsdag til lørdag kveld. Bildet er fra et tidligere år.
ARKIVFOTO: KRISTIN ELLEFSEN Rundt 30 band skal spille på Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d, som går av stabelen fra torsdag til lørdag kveld. Bildet er fra et tidligere år.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? CC Cowboys spiller i Flekkefjor­d fredag kveld.
FOTO: NTB SCANPIX CC Cowboys spiller i Flekkefjor­d fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway