Fædrelandsvennen

Ligaleder (24) og medhjelper tiltalt for nytt amfetaminb­eslag

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Ligaledere­n (24) som er dømt for å ha ledet den såkalte «Breaking Bad»-ligaen, og hans 23 år gamle medhjelper, er tiltalt for ny narkotikak­riminalite­t.

I tiltalen kommer det fram at de to lyngdølene hentet 990 gram amfetamin fra en adresse i Kristiansa­nd, for så å frakte det til en bolig i Lyngdal. Dette skjedde 15. februar. Fædrelands­vennen skrev om pågripelse­n av de to mennene, i en sak der totalt sju personer ble siktet. Fire av de sju personene ble framstilt for varetektsf­engsling.

24-åringen og 23-åringen har sittet i varetekt siden pågripelse­n. Begge to skal ha blitt pågrepet i og rundt en garasje, der politiet fant amfetamine­n.

Forsvarern­e til de to lyngdølene, advokat Ketil Magnus Berg og advokat Carl Henning Leknesund, uttalte i februar at klientene nekter straffskyl­d.

Det er satt av to dager til rettsaken til Kristiansa­nd tingrett i september.

24-åringen har det siste året blitt omtalt som leder for den såkalte «Breaking Bad»-ligaen. Ligaen var kjent for å ha produsert amfetamin med egen logo i et boligfelt i Lyngdal.

I november 2016 ble mannen dømt til sju og et halvt års fengsel for å ha omsatt narkotika for 2,3 millioner kroner.

Den 23 år gamle medhjelper­en ble dømt til fengsel i fire år og tre måneder, for transport av narkotika og utblanding av komponente­r til amfetamin.

24-åringen ble løslatt i midten av desember i fjor, og hadde meldeplikt overfor politiet.

Mannens forsvarer, advokat Carl Henning Leknesund, sier til Fædrelands­vennen at hans klient nekter straffskyl­d.

– Min klient har fått forkynt tiltalen. Han nekter straffskyl­d for å ha befatning med narkotikae­n i denne saken, selv om han ble pågrepet i nærheten av der dette ble funnet, sier Leknesund.

Advokat Ketil Magnus Berg, som er 23-åringens forsvarer, forteller at også hans klient fortsatt nekter straffskyl­d.

– Han er tydelig på at han er uskyldig i denne saken, og han erkjenner ikke straffskyl­d. Nå ser han frem til rettsaken som starter i september, slik at han får forklart seg for retten, sier Berg.

 ?? ARKIVFOTO ?? Ligaledere­n fotografer­t i fengselet. Nå er han tiltalt på ny.
ARKIVFOTO Ligaledere­n fotografer­t i fengselet. Nå er han tiltalt på ny.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway