Fædrelandsvennen

Sjøhytte i Lillesand solgt for 25,5 mill.

- ANETTE LARSEN

Sommerens nest dyreste sjøhytte ble solgt for 25,5 millioner. Fritidseie­ndommen ligger på Humløya i Lillesand, og salget foregikk helt i stillhet.

– Det sier seg selv at en eiendom som selges for 25,5 millioner ligger utrolig fint til. Her får du en unik beliggenhe­t i forhold til solforhold, utsikt til havet og til Saltholmen fyr. Slike eiendommer er en sjeldenhet, sier Jan Olav Birkenes, eiendomsme­gler hos DNB Eiendom Lillesand, til Fædrelands­vennen.

Eiendomsme­gleren solgte nylig en fritidseie­ndom på Humløya i Lillesand for 25,5 millioner.

Salget skjedde utenom det åpne markedet og meget diskret, såpass at Fædrelands­vennen ikke fikk det med seg i mandagens presentasj­on av de ti dyreste hyttekjøpe­ne i sommer.

Det var Agderposte­n som først omtalte salget av den bortglemte strandeien­dommen.

– Både kjøper og selger syntes det var fint å kunne gjennomfør­e handelen i fred og ro, sier megleren.

Birkenes forteller et knippe utvalgte interessen­ter ble invitert på visning til eiendommen, hvorav det var tre som endte med å legge inn bud.

Fra før hadde megleren antydet en prisklasse på mellom 23 og 25 millioner. Budrunden gikk ifølge megleren veldig greit og endte da til slutt på 25,5 millioner.

– Det er jo ikke hver og en som har anledning til å bli med på en slik budrunde. Vi har en oversikt over hvem som kan være interesser­t i slike eiendommer, sier Birkenes. Han forteller den typiske kjøperen for eiendommer i denne prisklasse­n er som regel folk med tilknytnin­g til området.

– Det er kjøpere som er vant med å feriere i Lillesand, er kjente i området, og som gjerne har familie her. De bevisste på hvor de vil ha hytta hen. For dem er ikke Tjøme eller Hvaler et alternativ.

 ?? FOTO: SKJERMDUMP FRA 1881 ?? Eiendommen til venstre i bildet med molo ble solgt for 25,5 millioner kroner.
FOTO: SKJERMDUMP FRA 1881 Eiendommen til venstre i bildet med molo ble solgt for 25,5 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway