Fædrelandsvennen

Feiret bursdag med bilkjøring på Gol

På Mikal Narvestads bursdag sørget speakeren for å gratulere, og inviterte like godt alle kvinnelige publikumme­re under 30 år ned i Narvestads depot.

- ANNE BETH MÅL ARNTZEN, for NMK Kvinesdal

Med 159 sjåfører i åpen klasse, 52 juniorsjåf­ører og omlag 289 førere totalt i alle klasser må Goldagsløp­et sies å være årets største, om ikke annet årets mest prestisjet­unge, billøp.

NMK Kvinesdal stilte med åtte sjåfører, henholdsvi­s tre i junior og fem i åpen klasse (senior). Heiagjenge­n talte et sted mellom 25-30 stykker, det var meldt «kongevær» og forholdene kunne med andre ord ikke bli lagt mer til rette for de 8 håpefulle sjåførene. Fra Kvinesdal til Gol er det omlag 50 mil, noe som betyr at man leg- ger opp til langhelg og feriestemn­ing i det man setter kursen forbi bygdegrens­ene.

Det ble en del skuffelser denne helgen, men de som kjente mest på denne følelsen var nok likevel Andrea Hamar og Christian Hunsbedt – som begge meldte avbud før løpet i det hele tatt startet. Fungerer ikke bilen som den skal, er det av liten betydning hvor klar sjåføren enn måtte være. Tor Ivar Netlandsne­s var den første som fikk problemer på banen, allerede etter få meter i første omgang ble bobla hans offer for en stygg påkjørsel som førte «Sofie» en mørk fremtid i møte.

Sander Narvestad fikk med seg en 2. plass, en 5. plass og to brudd i de innledende omgangene. I fjerde omgang ble det altså full rulling og bom stopp for Narvestad, noe som resulterte i en 113. plass i åpen klasse. Sigurd Erik Egeland kjørte styggfort i sin VW Boble – og til tross for lang fartstid i bilcrossmi­ljøet, så er det sjelden vi ser Egeland som boblesjåfø­r. Han kjørte inn til en 3. plass og en 2. plass i de innledende omgangene, og hadde to brutte omganger som resultat av tekniske problemer med bobla. Egeland ble dermed nr. 82 i åpen klasse.

Den som kom best ut i åpen klasse var Mikal Narvestad, som med to 2. plasser og to 3. plasser i innledende omganger endte opp med en 38. plass. Mikal hadde for øvrig bursdag på søndagen, og det gikk selvfølgel­ig ikke ubemerket hen. Speakeren sørget for å gratulere, og inviterte like godt alle kvinnelige publikumme­re under 30 ned i depot til Mikal.

I juniorklas­sen finner vi NMK Kvinesdals eneste kvinnelige sjåfør, Rebecca Hunsbedt. Hunsbedt kjørte inn til to 4. plasser og to 5. plasser i innledende omganger – noe som gav henne en 34. plass. Magnus Simonsen skulle vise seg å være trumfkorte­t denne helga. I sin grønne Opel kjørte Simonsen inn en heatseier, en tredjeplas­s og to andreplass­er i innledende omganger.

Dette kvalifiser­te direkte til Bfinale, og jammen ble det ikke heatseier her også. Dermed ble det A-finale på Simonsen, men grunnet en smått ufin forbikjøri­ng, ble det svartflagg og anvisning om å kjøre av banen. Det ble dermed en 6. plass i bilcross junior for Simonsen på det prestisjet­unge Goldagsløp­et.

 ?? FOTO: ANNE BETH MÅL ARNTZEN ?? Gutta krutt fra NMK Kvinesdal, Mikal Narvestad (t.v.) og Tor Ivar Netlandsne­s.
FOTO: ANNE BETH MÅL ARNTZEN Gutta krutt fra NMK Kvinesdal, Mikal Narvestad (t.v.) og Tor Ivar Netlandsne­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway