Fædrelandsvennen

Vindbjart-talent kan være på vei til et høyere nivå

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Hans-robin Enoksen har imponert på prøvespill med Sandnes Ulf.

– Det har vært veldig greit. Jeg har blitt godt tatt imot, og jeg føler jeg har vist meg fra en god side.

Slik oppsummere­r Hans-robin Enoksen etter noen dagers trening, samt en treningska­mp, med Sandnes Ulf.

Søgne-gutten har to og et halvt år bak seg i Vindbjart, og kan nå være på vei til et høyere nivå.

For Bengt Sæternes, Sandnes Ulfs trener, virker å være godt fornøyd med det han har sett av 19-åringen.

– Hans-robin er absolutt en spiller vi nå vurderer. Han har vist seg god på trening. I tillegg er det lyd i ham på banen. En fremadstor­mende og ubeskjeden spiller, sier Bengt Sæternes til Sandnespos­ten.

Ulf-treneren har ikke besvart våre henvendels­er.

Enoksen gikk til Vindbjart som 16-åring, og var allerede da ønsket av Sandnes Ulf, i tillegg til Start. Nå kan overgangen til Sandnes bli en aktualitet.

– Jeg har fått gode tilbakemel­dinger både fra Bengt og Bojan (Zajic, assistentt­rener). Men det er ikke jeg som har ballen nå. Det er helt opp til Sandnes Ulf hva de ønsker. Men jeg håper veldig å kunne bli en del av klubben, sier Enoksen.

Enn så lenge har ikke Enoksen hørt noe fra Start, men Steinar Pedersen sier han er klar over ungguttens ferdighete­r.

– Jeg kjenner godt til ham. Han er en spiller med stort potensial, men vi jakter primært spillere som kan gå rett inn og styrke laget, samtidig som vi har mange gode talenter på vei fram, sier Start-treneren til Fædrelands­vennen.

– Hvordan vil det være å miste et lokalt talent til en rival?

– Vi har ikke plass til alle. Vi følger med, og vi kartlegger og vi vet at «Hansi» er en spiller som er i en kategori som er ferdig med videregåen­de, har hatt tre fine år, som nå skal ta et nytt steg. Da må det steget være riktig, sier Pedersen.

Start er på spillerjak­t, og etter det Fædrelands­vennen kjenner til er man i konkrete forhandlin­ger med en eller flere spillere. Trolig skal det hentes inn to-tre spillere dette vinduet, og at fokuset først og fremst er spiss.

Men det blir altså lite trolig Hans-robin Enoksen. Hva gjelder en overgang til Sandnes Ulf, har de enn så lenge ikke tatt kontakt med Vindbjart.

– Vi har ikke hørt noe annet enn at de ba om tillatelse til å ha ham med på trening et par dager. Hans-robin er en fantastisk gutt med veldig spennende ferdighete­r. At han har noe i seg som gjør at han kan bli toppspille­r, det er hevet over enhver tvil, sier Vindbjart-trener Steinar Skeie.

 ?? EIVIND KRISTENSEN FOTO: ?? Hans-robin Enoksen (t.h) skal være interessan­t for Sandnes Ulf. Her er han sammen med Kristoffer Syvertsen fra en konkurrans­e mellom Fløy, Vindbjart og Start i Dyreparken i fjor sommer.
EIVIND KRISTENSEN FOTO: Hans-robin Enoksen (t.h) skal være interessan­t for Sandnes Ulf. Her er han sammen med Kristoffer Syvertsen fra en konkurrans­e mellom Fløy, Vindbjart og Start i Dyreparken i fjor sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway