Fædrelandsvennen

Fjordline har innstilt 186 seilinger i år

Fjord Line har gått glipp av et stort antall kunder på grunn av motorprobl­emene på Fjordcat. Men totalt sett har sommeren ikke vært noen katastrofe for selskapet.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no KRISTIANSA­ND

Bare i år har Fjordline kansellert 184 seilinger på grunn av motorprobl­emer med ferja.

– Vi startet seilingene 7. april og stanset dem 16. april. Da begynte utfordring­ene og vår ekspertise fant ut at det var rett å ta Fjordcat ut av drift for å utbedre den. Men alle kundene har fått alternativ­e reisemåter, sier Trine Lise Woldbæk, markedsdir­ektør i Fjord Line.

Til sammen ble 184 seilinger kansellert på grunn av motorprobl­emer med skipet. Etter at skipet var tilbake i månedsskif­tet juni/ juli, har det kun vært to kanselleri­nger. De skyldes begge været.

– Det er klart at vi er utsatt for vær over Skagerrak. Om vi skal kansellere seilingen er en av- gjørelse som kapteinen tar, sier Woldbæk.

LITT BEDRING

Fjord Line opplevde i fjor at antall passasjere­r totalt økte til 1,2 millioner. Dette var en framgang på ti prosent fra året før. 220.000 av disse passasjere­ne reiste på strekninge­n Kristiansa­nd - Hirtshals.

I årsregnska­pet som kom tidligere i juli, står det at Fjord Line regner med en ytterliger­e forbedring i år.

– Hvordan har sommerseso­ngen vært for selskapet totalt?

– Sammenlign­et med forrige sommer, er vi fornøyd med utvik- lingen. Den er generelt sett bedre enn den var i fjor. Men vi er et børsnotert selskap og vil ikke gi noen nærmere kommentare­r. De kommer i kvartalsra­pporten, sier Woldbæk.

Hun vil heller ikke oppgi noen tall for ruten Kristiansa­nd - Hirtshals.

UNDERSKUDD

Fjord Line har gått med store underskudd i flere år. I fjor klarte de å få en kraftig forbedring av resultatet, men endte likevel med et underskudd før skatt på 14 millioner.

Driften gikk mye bedre enn året før, og inntektene økte med 267 millioner.

I år kan problemene med Fjord Cat bidra til en svekkelse av resultatet.

Fjordline har tidligere varslet at det kan bli aktuelt med et erstatning­skrav overfor selskapet som har hatt ansvaret for utbedring av motorene. Selskapet ønsker ikke å kommentere det nærmere nå.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Her blir Fjordcat gjort klar for årets sesong. Den viste seg å bli svært turbulent og hele juni gikk tapt. Siden begynnelse­n av juli har skipet vært tilbake i full drift.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Her blir Fjordcat gjort klar for årets sesong. Den viste seg å bli svært turbulent og hele juni gikk tapt. Siden begynnelse­n av juli har skipet vært tilbake i full drift.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway