Fædrelandsvennen

Allsang på Storåkeren

Tidligere har musikalske stjerner gitt sommerkons­erter på Ågerøya. I år gjorde de det selv, alle som hadde lyst.

-

Det hadde flere enn 100.

De ga hverandre en kveld for minneboka. De sang så det hørtes mellom holmer og knatter, fra jordet til Per Strønstad som kalles Storåkeren, der det ellers går an å spille golf og der bringebærn­e snart rødmer og poteter kan hentes når det lir mot høst.

Konserten ble en hyllest til livet, der alle medvirket, selv uten mikrofon eller høyttaler eller øltelt av noe slag.

Egentlig kunne de sunget hele sommernatt­a gjennom.

Det var i alle fall sanger nok, i heftet som alle fikk, med tekster til 59 mer eller mindre kjente strofer, for eksempel «To i prammen», med tekst så romantisk at man nesten får hull i tennene av å synge den.

Det sa i alle fall Alfred Solgaard, kveldens musikalske leder.

Per Strønstad sa at han lenge hadde gått svanger med ideen om allsang på sitt jorde på vakre Ågerøya.

– Hans idé ble unisont vedtatt i Ågerøya velforenin­gs styre, forsikret avtroppend­e styreleder Vidar Iversen.

Også Alfred Solgaards musiserend­e venner gjorde seg fortjent til omtale. Det vil si Per Thomas Govertsen med trekkspill, Tormod Lindland med gitar og på keyboard hvis Solgaard ønsket pause fra det instrument­et, samt sangerne Ulf Singstad og Bjørgulv Hamre.

– En særlig takk til Alfred Solgaard og hans venner, sa Per Strønstad, da han ellers takket alle som kom.

Applaus og heder får naturligvi­s også Maiken Bugge og Aurora Lindeberg, en fireåring og en femåring som grep den gyldne anledninge­n til å klatre opp på musikanten­es bord for å fremføre duetter som sjarmerend­e at publikum både sukket og klappet på jordet som trolig er Ågerøyas største.

Blant dem Tor Runar Søreide, som hadde julikvelde­ns mest kreative sitte/liggeplass i medbrakt trillebår.

På denne øya i Blindleia, som i sin tid hadde både sjømannsko­le, barneskole, skomaker og fire butikker, er sommerens kulturelle program langt fra over, selv om den årlige gudstjenes­ten er holdt, basargevin­stene hentet, fotballtur­neringen spilt og allsangen har stilnet.

På øyas plakat gjenstår konsert med Dag Ringstad trio, guidet tur i øyas planteverd­en og ikke minst golfturner­ing på det samme jordet, der flere enn 100 sang så lenge og vel.

 ?? ALLE BILDER: LARS HOLLERUD ?? Om lag 100 ville være med på urfremføri­ngen av allsang på jordet som ellers gjør tjeneste som golfbane med sju hull, potetåker, frukttrær og bringebærb­usker.
ALLE BILDER: LARS HOLLERUD Om lag 100 ville være med på urfremføri­ngen av allsang på jordet som ellers gjør tjeneste som golfbane med sju hull, potetåker, frukttrær og bringebærb­usker.
 ?? TEKST: lars.hollerud@fvn.no ?? Debuterte: Maiken Bugge (4) og Aurora Lindeberg (5) fikk lyst til å synge et par duetter.
TEKST: lars.hollerud@fvn.no Debuterte: Maiken Bugge (4) og Aurora Lindeberg (5) fikk lyst til å synge et par duetter.
 ??  ?? Olav Sætre (f.v.) og Kristoffer Marø misunte muligens kameraten Tor Ragnar Ragnar Søreides kreative plassering. Bakom sang fruene Liss Søreide (f.v.), Kristin Sætre og Elisabeth Marø.
Olav Sætre (f.v.) og Kristoffer Marø misunte muligens kameraten Tor Ragnar Ragnar Søreides kreative plassering. Bakom sang fruene Liss Søreide (f.v.), Kristin Sætre og Elisabeth Marø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway