Fædrelandsvennen

Skisenter meldte oppbud

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

Lite snø og flere år med underskudd førte til at Knaben Ski & Aktivitets­senter denne uka meldte oppbud. Siden oppstarten i 2000 har skisentere­t kun gått i pluss i 2005 og 2016.

– Grunnen til at vi meldte oppbud er enkelt og greit at økonomien er så dårlig at vi ikke så noen mulighet til å drive lenger, forteller styreleder Eilef Netland i Knaben Ski & Aktivitets­senter til Fædrelands­vennen.

Torsdag ble det dermed åpnet konkurs i skisentere­t som har holdt det gående siden 2000.

TO AV SEKSTEN år I PLUSS

– Vi har drevet så mange år med underskudd og betalt inn så mye av våre egne penger at vi ikke så det hensiktsme­ssig å fortsette. Vi har også prøvd å gjøre om deler av varmestua til leilighete­r, men det ble for omfattende og vanskelig å få til, forteller Netland.

Kun i 2005 og 2016 har selskapet levert overskudd. De øvrige regnskapså­rene summerer underskudd­ene seg til 3,25 millioner før skatt.

Selv om fjoråret viste et overskudd før skatt på 361.000 kroner av en omsetning på 1,6 millioner, var det altså ikke nok til å fortsette.

20 ÅPNINGSDAG­ER I VINTER

– Den siste vinteren gikk vi så mye i underskudd at vi valgte å kaste kortene. Vi hadde kun 20 åpningsdag­er gjennom sesongen, og selv om tallene for i år ikke er klare, ser det dårlig ut, sier Netland.

Uten snøkanonan­legg er nemlig skisentere­t øverst i Kvinesdal kommune avhengige av været.

NEGATIV EGENKAPITA­L

Foruten Eilef Netland selv var Bjørn Dagfinnsen, Torkel Moland og Anton I. Hunsbedt AS aksjonæren­e i selskapet med 25 prosents eierandel hver. Kvinesdal Sparebank og Innovasjon Norge hadde begge utestående gjeld på henholdsvi­s 470.000 og 918.000 kroner ved utgangen av 2016, i tillegg til at eierne hadde skutt inn 1,1 millioner som et aksjonærlå­n.

Selskapet hadde en negativ egenkapita­l på 1,56 millioner kroner. Tomter, bygninger og annen fast eiendom hadde en bokført verdi på 1,36 millioner.

Bostyrer Ingvald Snerthamme­r var på ferie og ikke tilgjengel­ig for kommentar.

Netland selv vet ikke hva som skjer videre med anlegget, utover at alle i fjellbygda har et håp om at det skal bli drift igjen.

Alpinanleg­get på Knaben hadde et t-trekk, tre nedfarter, varmestue og skiutleie.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Knaben Ski & Aktivitets­senter meldte torsdag oppbud etter flere år med underskudd og dårlige vintre.
FOTO: PRIVAT Knaben Ski & Aktivitets­senter meldte torsdag oppbud etter flere år med underskudd og dårlige vintre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway