Fædrelandsvennen

Naturvernf­orbundet politisk?

- EGIL REMI JENSEN

Den iherdige søgnemanne­n Peder Johan Pedersen som ofte i kraftige ordlag advarer mot ødeleggels­e av kystnature­n og undertegne­r sine innlegg i Fædrelands­vennen på vegne av Naturvernf­orbundet i Vest-agder, går nå et skritt videre for å bli hørt i avisen 19. juli:

●● Det må ryddes opp etter Høyres og Fremskritt­partiets frislipp. Undertegne­t Naturvernf­orbundet. Peder Johan Pedersen er Sosialisti­sk Venstrepar­ti- mann og burde gjøre det klart for alle oss som også er opptatt av naturvern, om han har fått i oppdrag av Naturvernf­orbundet å gi Høyre og Frp skylden for en skadet grågåskyll­ing i Søgne. Emnet til Pedersen er denne gang vannscoote­rne. Allerede nå, kort tid etter liberalise­ringen av bruken av vannscoote­re, slår Ny Hellesund-mannen fast at vettløs kjøring med scooterne er i full gang.

«Regjerings­partiene har tilført kysten miljøbelas­tning, mistrivsel, høyere konfliktni­vå og skade på dyrelivet», påstår Naturvernf­orbundet, eller er det Sv`eren som er på ferde? Mange av oss som holder til i skjærgårde­n så frem til liberalise­ringen av vannscoote­rbruken med skepsis. Med utsikt til sjø, holmer og skjær på Flekkerøy er det en glede å konstatere at det, så langt, ikke kjø- res mer uansvarlig med scootere enn med andre fartsbåter. Peder Johan Pedersen og naturverns­aken ville tjene på større ryddighet og et høyere faktanivå når storslegga tasi bruk.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway