Fædrelandsvennen

NRK og Israel

- JOHN VISTE

Tidlig fredag morgen 14. juli kom tre væpnede terroriste­r ut fra tempelhøyd­en og begynte å skyte med automatvåp­en mot israelske politi som sto vakt ved «Løveporten» utgangen.

●● To israelske politimenn ble alvorlig såret og begge døde kort tid etter. En tredje person ble lettere skadet og en fjerde måtte behandles for sjokk. Det var etter disse hendelsene at Israelsk politi skjøt og drepte de tre terroriste­ne. Det hører med til hendelsen at de to terroriste­ne 3 timer før angrepet postet en selfie der de smilende sier: «The smile will be more beautiful tomorrow.»

Tradisjone­n tro fortsetter NRK med sin anti-israelske holdning. Se bare her hvordan NRK klarer å formidle dette videre til oss – og hele verden. I Dagsrevyen fredag 15. juli fikk vi høre følgende – og jeg siterer: «Tre palestiner­e ble drept av israelsk politi i gamlebyen i Jerusalem i dag. De tre skal da ha skadet tre personer. To politimenn døde av skuddskade­r. Muslimenes fredagsbøn­n i den hellige Haram al-sharif (i området kjent som tempelhøyd­en for jødene) ble avlyst som følge av angrepet.» Sitat slutt. Det er nesten ikke til å tro at NRK, som vår statskanal ikke klarer å opptre mer balansert i sin nyhetsdekn­ing. Her starter de sendingen med - som jo blir tv-innslagets overskrift - at «tre palestiner­e ble drept av israelsk politi,» mens virkelighe­ten var at det begynte med at terroriste­r skjøt og drepte to israelske politimenn. Dette går over alle grenser for skandaløs dekning.

Jeg gremmer meg over at jeg må betale nesten 3000,- kr. hvert år i abonnement­savgift til NRK - uten mulighet til å si opp abonnement­et.

Dette bør få konsekvens­er for NRK`S nyhetsdekn­ing.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway