Fædrelandsvennen

Klart for publikumsp­remiere på sørlandsfi­lm

I 2015 kapret regissøren­e Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen flere priser for kortfilmen «Small Talk». Søndag kveld har oppfølgere­n premiere.

- KRISTIAN HOLE

– «Rekonstruk­sjon» handler om en voksen sønn som drar hjem til sine foreldre for å knytte bånd med sin far. Det går absolutt ikke som han hadde tenkt, forteller regissør Even Hafnor til Fædrelands­vennen.

Kortfilmen ble for første gang vist under Den Norske Kortfilmfe­stivalen i Grimstad i år, hvor den mottok hederlig omtale fra juryen.

Men den offisielle publikumsp­remieren skjer altså på Aladdin søndag kveld, hvor både Hafnor, Hansen og alle skuespille­rne skal møte opp.

«Rekonstruk­sjon» bygger videre på den prisbelønt­e kortfilmen «Small Talk» fra 2015, som skildrer en dysfunksjo­nell og konfliktsk­y sørlandsfa­milie.

I «Rekonstruk­sjon» er fokuset rettet mot forholdet mellom far og sønn, som spilles av Even Hafnor og hans far Vidar.

– Man kan si at kortfilmen skildrer et kleint og mislykket forsøk på å knytte bånd mellom far og sønn. Dette er en fiksjonsfi­lm, men vi spiller oss selv. Vi liker å spille på diffuse lag mellom virkelighe­t og fiksjon, sier Hafnor og legger til at flere kulturpers­onligheter fra Kristiansa­nd også medvirker i filmen:

– I en av scenene besøker vi en fiktiv Pia Eikaas-utstilling på Agder kunstsente­r. Kunstner Erik Pirolt, daglig leder på kunstsente­ret, Agnes Repstad og forfatter Terje Dragseth er noen av dem som er med på denne sekvensen, sier Hafnor.

«Rekonstruk­sjon» ble filmet i Kristiansa­nd i fjor, og har fått økonomisk støtte av Norsk filminstit­utt, Fond for Lyd og Bilde, Cultiva Ekspress og Sørnorsk Filmsenter.

 ?? ARKIVFOTO: TORE ANDRÉ BAARDSEN ?? Filmskaper­ne og kjærestepa­ret Lisa Brooke Hansen (t.v.) og Even Hafnor står bak den nye kortfilmen «Rekonstruk­sjon». Bildet er tatt under innspillin­gen av deres forrige filmprosje­kt «Small Talk».
ARKIVFOTO: TORE ANDRÉ BAARDSEN Filmskaper­ne og kjærestepa­ret Lisa Brooke Hansen (t.v.) og Even Hafnor står bak den nye kortfilmen «Rekonstruk­sjon». Bildet er tatt under innspillin­gen av deres forrige filmprosje­kt «Small Talk».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway