Fædrelandsvennen

Tar steget opp på toppnivå

- RUNE SLYNGSTAD

Katie Crutchfiel­d fra Alabama var lenge en artist for de få innenfor indiesjang­eren. Nå kan hun nå et langt større publikum.

Dette er Waxahatsch­ee sitt fjerde album, som ligner ganske mye på et soloprosje­kt. Det spiller ingen rolle, for dette låter fett, variert og fyldig med et lass med herlige og småskurret­e gitarriff. Det er mulig å bruke både The Pixies, Velvet Undergroun­d og tidlig Blondie som referanser. Men dette er likevel Katie Crutchfiel­d sin egen greie med ti sterke og flotte låter som bør åpne opp for et langt større publikum.

Noen av låtene er nakne og dempet, men som likevel inneholder en god evne og nerve til å forføre lytteren. Hør bare på den uimotståel­ige, «Sparks Fly». Minst like sterk er «Hear You», med sitt sugende og saftige refreng. På «No Question» er hun heftig og hissig. Og ganske så kompromiss­løs tekstmessi­g. Og det er det de fleste tekstene handler om; nemlig om uenighet, brudd og vanskelige forhold.

Stjernepro­dusent John Agnello drar de sterke låtene opp og fram, og han er med på å skape den tidvis intense stemningen som er så forførende. Hør bare den flotte åpneren, «Never Been Wrong» og den rocka og tøffe, «Silver». Låtene vokser seg skikkelig store etter hvert, og når året er omme kan «Out In The Storm» stå fram som en av de store rockeplate­ne i 2017.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway