Fædrelandsvennen

Slik gikk det med Sørlandets fremste talenter

Noen ble Start-profiler, andre la fotballsko­ene tidlig på hylla. I år er det ti år siden Start ble norgesmest­er for junior.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

Avni Pepa er tilbake i sørlandsfo­tballen. Dermed er nå halvparten av Start-laget som vant NMgull for junior i 2007, spillere i en av de tre klubbene fra Sørlandet på nivå to.

Starts juniorlag vant Nm-finalen både i 2006 og 2007, henholdsvi­s mot Rosenborg og Vålerenga.

Siden den gang har karrierene til de elleve juiorene som startet i seieren over Vålerenga gått i ulike retninger.

Samuel Dirscher

Fikk aldri noen stor karriere i norsk toppfotbal­l. Står oppført med to kamper for Start 2 i 2015. Har eller vært på opphold i Alta og Strømmen, men det er i Fløy keeperen har spilt flest av sine kamper. Blant annet var han med å slå ut Start av cupen tidligere i år.

Espen Børufsen

Fortsatt i Start og på vei til å bli en klubblegen­de. Har levert jevnt og trutt gjennom de siste ti årene, og har vært Starts beste spiller så langt denne sesongen.

– Det var 88- og 89-årgangen som var veldig bra på den tida. Jeg husker finalen mot Vålerenga ganske godt. Vi ble kjørt fryktelig til å begynne med. Så var det vel Rolf som fikk et rødt kort. Etter det snudde det litt for oss, og vi fikk litt tro på det. Det er stort å ha vunnet to år på rad,

– Men du får meg til å føle meg litt gammel. Jeg er ikke noen ung- gutt lenger, sier Børufsen.

Henrik Ommundsen

– Jeg husker bare det var kanongøy, sier Henrik Ommundsen.

Året etter Nm-gullene i 2006 og 2007 valgte han å gi seg med fotballen.

– Det var ikke veldig lenge etter at jeg gikk lei. Jeg følte ikke jeg ble satset på, og at jeg ikke fikk den støtten jeg trengte i Start. Så da gadd jeg ikke å satse mer, sier Ommundsen.

For ham fristet det heller ikke å satse i en annen klubb eller gå ned et nivå. Han gikk dermed over på utdannelse, og jobber i dag som flygeleder på Kjevik.

– En tenker jo litt på karrieren, og en føler jo at en kunne nådd ganske mye lenger. Jeg skulle kanskje vært litt mer egoistisk, og jeg var nok for snill. Men jeg fikk jo oppleve noen artige ting, sier Ommundsen.

– Vi fikk jo noen ganske fine sølvpokale­r, som står til pynt en plass, sier han.

Christer Kleiven

En av dem som fikk en respektabe­l karriere i toppfotbal­len. Nærmere hundre kamper for Starts A-lag, før veien gikk videre til Start og Odd. La fotballsko­ene på hylla før 2015, men har senere figurert i Vigør og Donn 2.

Avni Pepa

52 kamper for Starts A-lag i sesongene 2010 og 2011. Senere et lengre opphold i Sandnes Ulf, da kontrakten med Start ikke ble fornyet. Nå tilbake i Arendal, etter to og et halvt år i islandsk fotball.

– Vi hadde et veldig bra lag. Jeg husker det veldig godt. Det er gode minner. Jeg følger med på Start. Det er ikke så mange igjen fra da jeg var der, men jeg har fulgt med hele veien, sier Pepa.

Aram Khalili

Kahlili ble den store helten i finalen for ti år siden, med sine to scoringer. Start-karrieren var slutt to år senere da veien gikk videre til Bryne. Senere ble det opphold i Bodø/glimt og Notodden. Siden 2013 er det Bryne som har vært klubben til spissen. Har så langt denne sesongen seks mål på 13 kamper i 2. divisjon.

Morten Benestad

Benestad hadde noen år i USA etter tiden i Start, før han gikk til Jerv foran 2012-sesongen. Der fikk han være med på den etter hvert så kjente reisen fra 3. divisjon til 1. divisjon. Men da opprykket var sikret i 2014, var også Morten Benestads karriere på toppnivå over.

– Jeg fikk en lyskeskade noen kamper før opprykket ble sikret, og ble aldri ordentlig god igjen. Jeg hadde spilt mange år i 2. divisjon, og da jeg følte at beina ikke hang ordentlig med, så var det en grei forandring å komme seg til Oslo og få nye impulser, sier Benestad.

I dag jobber han for å bli ferdig med jusstudien­e, samtidig som

Espen Knudsen

Ble i Start i mange år etter NMgullet i 2007. Fikk 28 kamper for A-laget fordelt på to sesonger i 2010 og 2011. Siden gikk turen til Jerv, hvor han har vært med på reisen fra 3. divisjon til toppen av 1. divisjon.

Knudsen spiller fortsatt i Jerv, og er jevnlig i startoppst­illingen til Arne Sandstø.

Rolf Daniel Vikstøl

Vikstøl har vært i klubben siden han tok Nm-gull, og kaptein for klubben i flere sesonger. Har fått tilnavnet Røde-rolf, og det skal sies at han ble utvist halvveis inn i finalen i 2007, da både han og daværende Vålerenga-spiller Amin Nouri ble vist det røde kortet.

Jan Jenssen

Bohemen Jenssen ble tatt opp i A-stallen til Start i 2008, men gikk senere nedover i divisjonen­e og hadde egentlig bestemt seg for å trappe ned. Gikk til Jerv i 3. divisjon foran 2012-sesongen, og siden har han vært med på reisen som igjen har gjort ham til en toppspille­r.

Har det siste året slitt med skader, men er nå tilbake og har fått fem kamper for Arne Sandstøs menn denne sesongen.

Vidar Vikstøl

Vikstøl fikk totalt fem år i Start, men veien gikk videre til Vindbjart før 2010-sesongen. Sist registrert i 2014-sesongen, da han spilte 25 kamper for Venneslakl­ubben. Jobber i dag som fysioterap­eut.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Bak fra venstre: Samuel Dirscher, Espen Børufsen, Henrik Ommundsen, Christer Kleiven, Avni Pepa, Aram Khalili. Foran fra venstre: Morten Benestad, Espen Knudsen,rolf Daniel Vikstøl, Jan Jenssen, Vidar Vikstøl.
FOTO: NTB SCANPIX Bak fra venstre: Samuel Dirscher, Espen Børufsen, Henrik Ommundsen, Christer Kleiven, Avni Pepa, Aram Khalili. Foran fra venstre: Morten Benestad, Espen Knudsen,rolf Daniel Vikstøl, Jan Jenssen, Vidar Vikstøl.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Rolf Daniel Vikstøl og Amin Nouri fikk begge rødt kort i finalen i 2007. – Vi har snakket en del om det i ettertid, sier Vikstøl. De to ble senere lagkamerat­er i Start.
FOTO: NTB SCANPIX Rolf Daniel Vikstøl og Amin Nouri fikk begge rødt kort i finalen i 2007. – Vi har snakket en del om det i ettertid, sier Vikstøl. De to ble senere lagkamerat­er i Start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway