Fædrelandsvennen

Vet hva som må forbedres

Søndag starter 1. divisjon etter ferien. Der må Start klare seg uten kaptein Simon Larsen.

- STEFFEN STENERSEN

– Simon har spilt alle kampene, og spesielt innledning­svis var han veldig bra. Rolf Daniel Vikstøl og Tapio Heikkilä skal inn og gjøre den jobben, og det løser vi. Men Simon Larsen har vært bra og er kaptein. Nå må andre inn og ta ansvar, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Midtstoppe­r Larsen fikk sitt tredje gule kort mot Elverum, og må dermed stå over.

Steinar Pedersen og hans gjeng står foran en høstsesong som blir viktig for et lag som har et mål om å rykke opp til eliteserie­n.

– GÅTT VELDIG I DETALJ

Tallene viser at Bodø/glimt har et godt forsprang. Det er tett konkurrans­e om den andre opprykkspl­assen. Ranheim har 28 poeng, så følger Start og Sandnes Ulf med 27. Deretter følger flere lag fem poeng bak der igjen.

Start får en hard åpning på høsten, med Kongsvinge­r, Sandnes Ulf og Mjøndalen i de tre første. Steinar Pedersen og hans gjeng har evaluert sesongen så langt, og har funnet ut hva som må forbedres om det skal feires opprykk i november.

– Vi har gått veldig i detalj på hva som må bli bedre. Men for oss handler det om de enkle tingene, som gjør de komplisert­e tingene lettere å gjennomfør­e. Det går på kommunikas­jon, presisjon og intensitet i hver eneste økt, sier Pedersen.

HEIKKILÄ OG VIKSTØL

Larsen blir ikke å se på banen søndag, men deler sine tanker om hva som må bli bedre utover høsten:

– Vi har hatt en grundig evaluering, hvor har vi har jobbet en del i grupper og tatt opp ganske mange tema. Vi er fullt klar over hva vi må bli bedre på.

– Og det er?

– Det holder vi internt. Jeg har ikke noe behov for å brette det ut i avisen. Men vi må ha litt mer sprut i beina, og være litt mer tilbake der vi var før sesongen. Vi skal forhåpentl­igvis bli enda flinkere til å styre spillet, sier Larsen.

Eirik Wichne fikk seg en smell på onsdagens trening, og stod over dagen etter. Han skal imidlertid være klar til kamp.

Kongsvinge­r kommer rett fra en treningska­mp mot Raufoss som endte med 4–1-seier. Martin Ellingens, en av lagets nøkkelspil­lere, er solgt til Molde, men er trolig med mot Start.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Steinar Pedersen og Start åpner høstsesong­en mot Kongsvinge­r søndag.
FOTO: NTB SCANPIX Steinar Pedersen og Start åpner høstsesong­en mot Kongsvinge­r søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway