Fædrelandsvennen

4000 på fest

Både publikum, festivalsj­efen og artistene selv var storfornøy­d med årets Ravnedalen Live.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Alle var fornøyde med den store sommerfest­en i Ravnedalen i helga. 20 minutters øl-kø var eneste minus.

– For en nydelig natur dere har her i Ravnedalen, det er herlig å være her i kveld! Jeg er glad det ikke regner, men dere vikinger hadde jo tålt det uansett, sier vokalist Bernie Shaw fra det britiske rockebande­t Uriah Heep til de 4000 tilskuerne, etterfulgt av full jubel og applaus.

Årets program besto av CC Cowboys, Uriah Heep, Sivert Høyem og Kari Bremnes, i tillegg til konferansi­er Kari Slaatsveen.

– BEDRE I år

Noen av dem som koste seg i Ravnedalen lørdag kveld var Mona Tverå og venninnene Veronika Andersen og Rose-linn Hanssen. Tverå mener at årets lineup toppet fjorårets.

– For min del var det bedre i år, siden jeg elsker Sivert Høyem. Han er jo Norges beste vokalist, sier Tverå, og gir ordet videre til Andersen.

– Vi er enige. Han er utrolig flink.

Tilskuer Atle Sachs tok med seg kjæresten Carolina og nabovenner fra Paradisvei­en, som er like ved Ravnedalen.

Selv om Sachs har bodd et steinkast unna i flere år, ble lørdagskve­lden hans første møte med Ravnedalen Live.

– Jeg fikk ikke anledning til å dra på Ravnedalen Live i fjor, så jeg er glad jeg kunne i år. Både Bremnes, CC Cowboys og Høyem er artister jeg liker. Uriah Heep har jeg også hørt på lenge, så artistene og årets sommerfest får tommel opp fra meg, forteller Atle Sachs.

HØYEM HYLLER RAVNEDALEN

Også Sivert Høyem var fornøyd da Fædrelands­vennen møtte ham backstage rett etter konserten.

Han mener Ravnedalen er et av de vakreste stedene han har spilt.

– Da jeg gikk ut av turnébusse­n tidligere i dag ante jeg ikke hva jeg kom til. Plutselig så vi denne utrolige dalen, og den eneste tanken i hodet mitt var bare «wow!». Det er rett og slett sinnssykt fint her, og en helt utrolig plass å spille.

–Hva synes duo m Ravn e dalenpubli­kum m et?

– De var helt fantastisk­e.

– EKSTREMT HEKTISK

Festivalsj­ef Jan Kenneth Transeth oppsummere­r lørdagen både som ekstremt hektisk logistikkm­essig, men også magisk når det kommer til selve festivalop­plevelsen.

– Det har vært en ekstremt hektisk dag, med 5–600 telefonsam­taler fram og tilbake. Men etter mange positive tilbakemel­dinger fra publikum er det trygt å si at alt var verdt det. Det er jo slike øyeblikk som gjør at vi driver med det her, sier Transeth.

Og til tross for at 4000 tilskuere var inne på området, sier Transeth videre at alt har gått relativt knirkefrit­t. Likevel er det en ting han skal forbedre til neste år.

– Vi fikk tilbakemel­dinger om at ølkøen på sitt verste var på rundt tjue minutter, og dette er noe vi må se på og forbedre til neste år.

– Hvordan ligger dere an økonomisk?

– Det er for tidlig å si noe om konkrete tall, men alle piler peker mot at dette går i overskudd, siden det ble utsolgt i år også. Det er nok trygt å si at det blir Ravnedalen Live i 2018, avslutter Transeth.

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Slik så det ut da CC Cowboys avsluttet årets utsolgte Ravnedalen Live lørdag kveld.
FOTO: KRISTIAN HOLE Slik så det ut da CC Cowboys avsluttet årets utsolgte Ravnedalen Live lørdag kveld.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Mona Tverå (t.v.), Veronika Andersen og RoseLinn Hanssen trekker fram Sivert Høyem som lørdagens høydepunkt.
FOTO: KRISTIAN HOLE Mona Tverå (t.v.), Veronika Andersen og RoseLinn Hanssen trekker fram Sivert Høyem som lørdagens høydepunkt.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Vokalist Bernie Shaw fra det britiske rockebande­t Uriah Heep.
FOTO: KRISTIAN HOLE Vokalist Bernie Shaw fra det britiske rockebande­t Uriah Heep.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway