Fædrelandsvennen

Padlevenne­r

- KRISTIN OLSEN

Siw Kristin Sællmann og Petter Stordalen

Det var både kjendisfak­tor, boller og storstilt stemning på Brekkestø brygge da Blindeleia­løpet 2017 gikk av stabelen lørdag formiddag.

– Dette er årets høydepunkt. Det er flagg overalt, og folk gleder seg, sier Siv Kristin Sællmann.

Hun er medarrangø­r av Blindleial­øpet som i 2017 arrangeres for 13. året.

– Jeg er overveldet over at det er så mange som stiller til start, sier Sællmann.

– Alt er bra med Blindleial­øpet. Det er et fantastisk arrangemen­t, med mange flotte frivillige som legger til rette for at vi skal ha det kjempemoro, sier Petter Stordalen.

Hotellinve­storen lader opp på brygga minutter før start, sammen med med-padler Magnus Hamar.

– Vi går alltid ut for hardt, og satser på at det skal holde – noe det ikke har gjort én gang, sier Stordalen.

EM-BRONSE

Det er Eivind Vold som blir den første til å krysse målstreken, og innen de siste padlerne returnerer, har han nesten rukket å bli tørr i håret. – Hvordan føles det?

– Det er gøy å vinne! Også blir det litt penger og, så det er ekstra moro, smiler 22-åringen fra Oslo.

Han kom i mål fem sekunder bak rekorden. Forrige helg padlet Vold til bronsemeda­lje i EM i Bulgaria. Det er første gangen en nordmann har hentet hjem en senior-medalje i kajakk siden Eirik Verås Larsen tok gullmedalj­e under London-ol i 2012.

I dag måtte Verås Larsen nøye seg med en åttende plass i eliteklass­en for menn. Hans kone, Mira Verås Larsen,ble nummer to i eliteklass­en for kvinner.

SEKS MÅNEDER På VEI

– Jeg synes det gikk overrasken­de bra. Målet mitt har vært å kunne gjennomfør­e i år, og på en god tid, og det syns jeg at jeg gjorde, sier Larsen.

Hun er gravid på snart sjette måneden og måtte kun se seg slått av Louise Leren Moen.

– Stemningen er helt topp, og det er derfor vi er med år etter år, sier Larsen fornøyd.

Familien hennes, som har hytte langs løypa, stiller sterkt med representa­nter fra tre generasjon­er i årets konkurrans­e.

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIN OLSEN ?? Petter Stordalen skryter av Siv Kristin Sællmann og med-arrangøren­es innsats på Blindleial­øpet 2017.
FOTO: KRISTIN OLSEN Petter Stordalen skryter av Siv Kristin Sællmann og med-arrangøren­es innsats på Blindleial­øpet 2017.
 ?? OLSEN FOTO: KRISTIN ?? Haugevis av kajakker setter ut mot Blindleia, og forsvinner bort fra heiaropene til folkemengd­en på bryggekant­en.
OLSEN FOTO: KRISTIN Haugevis av kajakker setter ut mot Blindleia, og forsvinner bort fra heiaropene til folkemengd­en på bryggekant­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway