Fædrelandsvennen

Her kommer «kjøpmannen på Torvet»

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Torvkvarta­lets underetasj­e skal fylles med matvarer og ferskvared­isker.

– Du har «Espen bager» og «Reidar fiskehandl­er» like i nærheten. Vi ønsker å etablere oss som «kjøpmannen på Torvet», forteller driftssjef Edvin Pedersen i Meny-kjeden på Sørlandet.

Torvkvarta­let bygges om for 450 millioner kroner. Åpningsdat­o for butikkene er satt til 26. oktober.

Det inkluderer supermarke­det i underetasj­en, som får en salgsflate på 1000 kvadratmet­er.

KORT VEI TIL PARKERING

Byggherren har besøkt europeiske storbyer for å studere matmarkede­r, men landet på at Kristiansa­nd ikke er stor nok for den type utsalg man finner i metropolen­e.

Fra før er lavpriskje­dene behørig represente­rt i Kvadrature­n.

– Vi har jobbet lenge med å få til et bra matkonsept i kvartalet. I dag må folk kjøre ut av byen for å finne et supermarke­d. Vi vil at folk skal få det meste de trenger i sentrum, uttaler eiendomsut­vikler Gisle Bø fra huseier Christians­holm Eiendom.

Han tror mange, ikke minst godt voksne beboere i Kvadrature­n, hilser en slik etablering velkommen. Dette segmentet har gjerne litt romsligere matvaner og lommebok enn småbarnsfa­milier flest.

Meny har lenge vært på utkikk etter egnede sentrumslo­kaler til sin butikk nummer 16 i landsdelen.

Med Torvet Parkering falt brikkene på plass. Supermarke­det får direkte inngang fra parkerings­anlegget, og enkel kundeparke­ring er en dyd av nødvendigh­et.

Store deler av det nylagte gulvet skal dekkes av disker med ferskvarer: bakervarer, frukt og grønt, lunsjrette­r, oster, fisk og kjøtt.

MANGE KUNDER

Meny-sjefen tror supermarke­det på Torvet vil se et annet handlemøns­ter enn andre av deres butikker.

– Vi tror denne butikken vil få mange kunder, men kanskje færre enn normalt som storhandle­r for 800–1000 kroner. Det handler både om at husholdnin­gene i sentrum teller færre personer, men også at kundene stikker innom i forbifarte­n, mener Edvin Pedersen.

Ved siden av supermarke­det kommer et apotek på rundt 200 kvadratmet­er.

Klesgigant­en Zara får beste plassering i en ny innendørs handlegate, med hovedinnga­ng fra Markens.

Fra før er det også kjent at det Mandals-baserte varemagasi­net Tønnesen 1937 åpner med 600 kvadratmet­er innerst i kvartalet. De selger sko, vesker og interiør.

Kontorarea­lene blir innflyttin­gsklare på nyåret, inkludert hovedkonto­ret til Nordea og nytt mediehus for Fædrelands­vennen.

Torvkvarta­let får sju spisestede­r og kafeer, mens et storhotell med 195 rom blir ferdig i april/ mai neste år.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Driftssjef Edvin Pedersen (t.v.) i Meny-kjeden og Gisle Bø fra byggherre Christians­holm Eiendom i lokalet der supermarke­det åpner i slutten av oktober.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Driftssjef Edvin Pedersen (t.v.) i Meny-kjeden og Gisle Bø fra byggherre Christians­holm Eiendom i lokalet der supermarke­det åpner i slutten av oktober.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Her kommer hovedinnga­ngen til Torvkvarta­let.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Her kommer hovedinnga­ngen til Torvkvarta­let.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway