Fædrelandsvennen

Men hytta var ikke leid ut...

- ANETTE LARSEN

Familien Lunde sin sørlandsfe­rie tok brått en annen vending da en tysk familie banket på døra. De hadde papirer på at de skulle leie hytta i ti dager.

På tirsdag opplevde Gisle Lunde og familien fra Skien en ubehagelig opplevelse på den nybygde hytta deres ved Gillsvanne­t i Kristiansa­nd. En tysk familie dukket opp med papirer på at de hadde betalt for å leie hytta i ti dager.

– Det var et ungt par med et lite barn som hadde betalt for å feriere på hytta vår. Jeg måtte dessverre si det var en misforståe­lse, sier Lunde. Det var Varden som første omtalte saken.

Ifølge den tyske familien hadde de funnet annonsen for hytta på ebay, hvor annonsøren utga seg for å være eier av hytta. Informasjo­n om hytta hadde blitt oversatt til tysk. I tro på at alt var i orden betalte familien 975 euro for hytta til Lunde. Han forteller den tyske familien var fortvilt.

– De kom med ferja tirsdag kveld og hadde sett for seg en sommer på Sørlandet. Dette er jo rett og slett et bedrag mot norsk turisme, sier han.

Lunde forteller at hytta holder på å bli ferdigstil­t for sommeren. Planen var å leie ut hytta når de selv ikke skulle være der. Familien hadde derfor lagt ut hytta på Finn.no for å leie den ut.

– Det er ubehagelig at informasjo­n og bilder som vi i god tro legger ut i en annonse på Finn.no ikke kan være trygt. Vi tenker ikke at det skal kunne bli misbrukt på denne måten, sier Lunde.

Nå frykter familien ved Gillsvanne­t at det vil dukke opp flere uventede gjester.

– Når det fortsatt er flere aktive annonser ute på nettet er jeg redd flere vil gå i fella med å betale. Jeg håper politiet tar tak i dette, sier Gisle Lunde.

Lunde forteller nå han har politianme­ldt saken i Kristiansa­nd.

 ?? FOTO: CHRISTIAN LUNDE ?? Hytta til familien Lunde holder på å bli ferdig for sommeren.
FOTO: CHRISTIAN LUNDE Hytta til familien Lunde holder på å bli ferdig for sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway