Fædrelandsvennen

Eldreomsor­gen

- ØYVIND HVALEN, Pensjonist­partiet SVERRE LARSEN, Kristiansa­nd

Venstrerep­resentante­ne Borgundhau­gen og Benestad har et tilsvar til mitt innlegg i Fædrelands­vennen 10.07. om alderdom.

●● De to mener at «det er et skritt i riktig retning at bystyret 21.06. vedtok at det skal vurderes som et kriterium at ektepar/samboere skal ha rett til å bo sammen når en eller begge har behov for langtidsop­phold». Det er litt merkelig at ikke V-representa­ntene ser forskjell på vurderinge­r og og vedtak av konkrete saker. For min del vurderer jeg saker og ting hele tiden uten at det fører til konkrete resultater. V.representa­ntene har et godt poeng i at ensomhet fører til lavere livskvalit­et. Men hvem skal ta ansvaret for dette? Mer deltagelse fra de som har pårørende, eller økt bemanning på pleiehjemm­ene? Når det gjelder kostnadene i eldreomsor­gen er det mange måter å regne på. Til slutt vil jeg gjenta at samfunnsøk­onomisk er det bra at gamle folk ikke lever for lenge. Men er det noen politiker som vil innrømme dette? fra fjern og nær. Spesielt interessan­t er den store motstanden mot de nye frihandels­avtalene som tjener de få rike og deres interesser og ikke folk flest omkring i verden.

Motstanden er stor mot TTIP, JEFTA og CETA. Selv om de progressiv­e kreftene i Tyskland sjelden stiller spørsmål ved selve EU som sådan, så er kritikken mot det som EU står for av politikk ganske sterk. Desto mer synd var det som seinere skjedde, at kriminelle ekstremist­er iverksatte store ødeleggels­er. Campact, som er en organisasj­on som samler fagorganis­erte, miljøbeveg­elsen og mange sosiale interesser til kamp for en mer rettferdig verden, er et veldig godt alternativ til den høyrepopul­istiske frustasjon som vil hører mye om. Men nå blir det en tydelig utfordring å ta et oppgjør med ”venstre”-ekstremist­er som tyr til vold og ødeleggels­er. Jeg tror at en har vært litt blåøyd og for lite på vakt mot negative krefter. Men jeg er overbevist om at man der vil lære av disse erfaringen­e. Kontrasten mellom det store, fargerike opptoget jeg fikk se og de svære svarte røykskyene under selve toppmøtet var enorm. Men hvorfor er vi så svake? Pomp og prakt kan ikke utkonkurre­re det operative nivået.

Vi må vite hva som er de beste og mest moderne våpen i dag, og vi må også vite hvordan kommer videre med bedre løsninger.

OLE langeland

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway