Fædrelandsvennen

Løvdal triumferte med egen hest

- EVEN ELVENES

Kjell Løvdal triumferte hjemme på Sørlandets Travpark – og satte en ny rekord.

– Jeg kan ikke huske at jeg har kastet armen i været etter en seier tidligere. I dag smakte triumfen så godt at jeg kunne ha viftet med begge to, sa Kjell Løvdal fra Vegårshei etter lørdagens V75seier med hesten Wellek.

Traveren satte ny rekord i samme slengen, 1.25.7.

– Ta imot Kjell Løvdal, meldte seremoniin­tervjuer Ola Slåtsveen etter at Løvdal fra Vegårshei hadde styrt inn sin egen Wellek til topps.

– En populær hjemmeseie­r, fortsatte speakeren og Løvdal var enig;

– Jeg visste at Wellek var sterk nok. Vi fikk et tøft løp, men det greide han uten anmerkning.

TO NM-VINNERE

Travparken arrangerte sesongens store løpsdag lørdag, og kåret to Nm-vinnere. Brenne Rødi vant avdelingen for hoppene, mens Tekno Jerken sørget for at 72 år gamle Tor Brænden fikk oppleve drømmen fra 1961.

– Jeg har ventet og ventet, men aldri gitt opp. Hestehold har det vært siden nettopp 1961. I dag er jeg overlykkel­ig. Tekno Jerken er nok den beste hesten jeg har eid, mente Brænden som var utafor i timene før NM ble kjørt.

Først parkerte han feil og ble ropt opp mange ganger. Det ble til og med truet med borttauing. Et par timer seinere fant man Brændens telefon gjenglemt på et toalett. Det tar på å være hesteeier i et NM.

«SOMMERFEST­BANE»

Søgnemanne­n Øystein Tjomsland var Sørlandets store håp med Gylden Balder. Hingsten stupte til tet, men ble trøtt og galopperte i siste sving.

– Han er fortsatt ikke klar for et slikt hardkjør etter sitt lange avbrekk. Oppsummert er jeg meget godt fornøyd, sier Tjomsland.

Om en bane skal ha stemplet «travets sommerfest­bane» er det Sørlandets Travpark. Arrangøren har jobbet på høytrykk i måneder, og de aktive ser ut til å stortrives. Gjennomfør­ingen av lørdagens gedigne stevne sto ab- solutt til gull.

Kjøringen fredag kveld ble skjemmet av et vedvarende regnvær. Likevel kom det rundt 1200 mennesker både fredag og lørdag.

 ?? FOTO: MORTEN SKIFJELD, HESTEGUIDE­N.COM ?? Her sørger Kjell Løvdal fra Vegårshei for at det blir seier til Wellek i et V75-løp på Sørlandets Travpark lørdag
FOTO: MORTEN SKIFJELD, HESTEGUIDE­N.COM Her sørger Kjell Løvdal fra Vegårshei for at det blir seier til Wellek i et V75-løp på Sørlandets Travpark lørdag

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway