Fædrelandsvennen

Ap lover yrkesfagmi­lliard

- NTB

Arbeiderpa­rtiet lover å bevilge en milliard til yrkesfag i løpet av neste stortingsp­eriode – i tillegg til en tiltakspak­ke for å styrke yrkesopplæ­ringen og sikre nok læreplasse­r.

Avtalen innebærer også et tettere samarbeid mellom staten, skoleeiern­e og partene i arbeidsliv­et. Midlene vil blant annet gå til å oppdatere utstyr og få til en ordning med praksistil­skudd.

Partiet lanserer også en tiltakspak­ke der de blant annet vil opprette flere studieplas­ser for å hindre at unge blir stående utenfor arbeidsliv­et.

– Hvis unge mennesker blir stående utenfor arbeid og opp- læring for lenge, så kan de bli stående ute hele livet. Som samfunn har vi ikke råd til det. Derfor går Arbeiderpa­rtiet (Ap) til valg på en bred pakke for å få unge inn i arbeidsliv­et, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

De sju tiltakene som Ap lanserer skal sikre at unge får kompetanse for framtiden, at de får hjelp til å komme å komme inn i arbeid, og at de får tilrettele­gging ved behov. Blant annet skal flere lærere per elev, flere studieplas­ser og finansieri­ng av flere tiltakspla­sser bidra til det.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway