Fædrelandsvennen

Uroen i Jerusalem

- ARNE SOLLIE

På grunn av all uro og vold i det NRK og Børge Brende kaller den israelsk okkuperte delen av Jerusalem må man undres over hvor kunnskapsl­øs det går an å være.

●● Araberne påstår som en del av usanne påstander at Israel ingen retter har til tempelhøyd­en der Al Aksa-moskeen ligger. Det må jo være mot bedre vitende.

I 2. Samuels bok kap. 24 kan vi lese at kong David kjøpte Aravnas treskeplas­s for 50 sekel sølv for å bygg et alter for Herren. I Første Krønikerbo­k 21,24 kan vi å lese at hele plassen seinere ble kjøpt av kong David som tomt til templet for 600 sekel gull etter vekt. Han ble tilbudt det hele som en gave, men sa nei takk.. Han ville kjøpe plassen for full pris. Han ville ikke gi det til Herren og ikke brenne brennoffer for noe han hadde fått for intet.

På 900-tallet før Kristus bygget så kong Salomo det første tempel der Al Aksa-moskeen ligger i dag. Dette templet ble ødelagt av Nebukanese­r den 2., men ble gjenoppbyg­get om lag 515 år før Kristus. Dette templet ble så fullstendi­g rasert av romerne 70 år etter Kristus.

Som vi ser har alle templene blitt reist på tempelhøyd­en. På den tomten som var kjøpt og betalt. Man kan vel si at vi har solid historisk dokumentas­jon for at Jerusalem har en historie på 4000 år.

Muhammed ble født mange år etter dette og døde i en alder av 62 år. Å påstå at Israel ikke har noen som helst rettighete­r til tempelhøyd­en er en grov forvrengni­ng og usannhet fra ende til annen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway