Fædrelandsvennen

Jeg pleier å komme til en del sjanser – men er ikke kjent for å omsette dem.

Henrik Robstad (26) scoret søndag sitt første mål i Startdrakt­a – 550 dager etter at han signerte for klubben.

- TEKST: NICOLAI GAUSTAD OLSEN nicolai.olsen@fvn.no

– Det var jammen på tide, smiler Henrik Robstad etter 2–1-seieren over Kongsvinge­r på Sparebanke­n Sør Arena søndag.

Venstrebac­ken har kommet til flere gode scoringsmu­ligheter, både i eliteserie­n i fjor og 1. divisjon i år. Men han har truffet stengene, eller så har en god keeperpres­tasjon hindret nettsus for 26-åringen. Søndag, 550 dager etter overgangen fra Jerv til Start, satt den endelig for venstrebac­ken fra Hånes.

– Jeg er en spiller som pleier å komme til en del sjanser – men jeg er ikke kjent for å omsette dem. Det var utrolig deilig å se at ballen gikk inn, særlig ettersom det var starten på snuoperasj­onen, forklarer Start-spilleren.

– PERFEKT SLÅTT INNLEGG

Henrik Robstad og Daniel Aase har kombinert for flere mål da de spilte sammen på venstresid­en i Vindbjart for noen år tilbake. Søndag var det nettopp den duoen som sto bak Starts utlignings­mål.

Etter 67 minutter slo Aase et strålende frispark inn foran målet til Kongsvinge­r. Det var hardt og presist slått mot bakre stolpe. Robstad kom seg fri på og headet ballen via tverrligge­ren og inn.

– Jeg sto og vinket bak i feltet, men jeg vet ikke om Daniel så meg. Vi har øvd en del på dødballer den siste uka, og da har jeg fått beskjed om å angripe bakre stolpe – og det funket. Det var et perfekt slått innlegg, og det var bare å styre ballen på mål, sier Robstad, og legger til:

– Jeg gjorde en del enkle pasningsfe­il i forkant av målet, så jeg ble litt ekstra aggressiv for å rette det opp. Jeg er ikke kjent som noen stor hodespille­r, men den aggressivi­teten var kanskje det lille ekstra jeg trengte.

– Det var et flott mål – veldig viktig at han var der han skulle være på dødballen, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Daniel Aase hadde kun i tankene at ballen skulle slås hardt mot bakerste stolpe. Og han var litt ekstra glad for å se at det var Robstad som omsatte innlegget i scoring.

– Det er et mål han har jobbet hardt for. Han har kommet svært nære tidligere. Så å se at den gikk inn denne gangen, var utrolig deilig. Det målet snudde kampen, sier Aase.

HJEMMEDEBU­T MED ASSIST

Tre av fire målpoeng mot Kongsvinge­r kom fra tidligere Vindbjart-spillere. Aase til Robstad, og på det andre målet var det hjemmedebu­tanten Thomas Zernichow som dyttet ballen til matchvinne­r Espen Børufsen.

Vigør-gutten fikk sju minutter i bortekampe­n mot Kongsvinge­r (2–0-seier), men fikk først vist seg fram for hjemmepubl­ikummet søndag.

– Jeg har ventet lenge og jobbet hardt for dette, så det var deilig å få sjansen – og ikke minst ta muligheten på en god måte, sier Zernichow.

– Jeg kjenner Thomas godt, og vi har snakket mye sammen om hans situasjon i laget. Han er en veldig typisk indreløper, og det er en posisjon vi ikke har brukt tidligere. Nå som vi har endret til 4–3– 3, har han kommet til sin rett på trening og blomstret i den rollen, sier Daniel Aase.

Første gang Zernichow fikk ballen i beina, satte han fart og driblet seg forbi tre-fire Kongsvinge­r-spillere før han til slutt ble taklet. Men det var noe publikum satte stor pris på.

– Jeg fikk en god respons publikum med en gang, noe som gjorde at jeg fikk den selvtillit­en jeg trengte til å fortsette. Jeg skal ta sjansen hver gang jeg får den – og forhåpentl­igvis blir det flere kamper utover høsten, sier 21-åringen fra Hellemyr.

 ?? FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX ?? Her header Henrik Robstad inn 1–1-målet mot Kongsvinge­r – hans første mål i Start-drakta.
FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX Her header Henrik Robstad inn 1–1-målet mot Kongsvinge­r – hans første mål i Start-drakta.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Henrik Robstad kunne smile da han møtte mediene etter Starts 2–1-seier mot Kongsvinge­r.
FOTO: NTB SCANPIX Henrik Robstad kunne smile da han møtte mediene etter Starts 2–1-seier mot Kongsvinge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway