Fædrelandsvennen

Traff 9-åring i 50 km/t

- EIVIND KRISTENSEN

Niåringen skal ha forsøkt å krysse veien da han ble truffet av bilen med far og sønn (17) som drev øvelseskjø­ring.

Det opplyser Lillesand-lensmann Kjetil Nygård til Fædrelands­vennen.

– Sannsynlig­vis har ikke føreren hatt noen mulighet til å stanse da gutten kom ut i veien på sparkesykk­el. Politiet kunne ikke se synlige bremsespor på stedet, sier Nygård.

Ulykken skjedde 14.53 mandag ettermidda­g på Vestre Kystvei/gamle E 18. Her er fartsgrens­en normalt 70 km/t, men den er nå satt ned til 50 km/t på grunn av veiarbeid.

– Ut fra de forklaring­er vi har fått fra dem i bilen og vitner, samt skadene på bilen, regner vi med at den holdt en hastighet på 50 km/t, sier Nygård.

Sørlandet sykehuset opplyste mandag at niåringen var alvorlig skadet, men at tilstan- den var stabil.

Lensmann Nygård opplyser at føreren av bilen var en 17-åringen som drev øvelseskjø­ring sammen med sin far. De kjørte i retning Lillesand sentrum da ulykken skjedde.

Vitner har forklart at niåringen sammen med to andre gutter på sykkel forsøkte å krysse veien ved avkjørsele­n til matvaregro­ssisten ASKO og Skuggevik.

– Niåringen var førstemann, og kom trolig ut i veien i bakkant av en bil med tilhenger, sier lensmann Nygård.

Bilen traff trolig gutten med venstre forlykt, som ble delvis knust. Deretter ble niåringen trolig kastet åtte til ti meter gjennom lufta før han landet på asfalten.

– Han hadde smerter, men var tilsynelat­ende oppegående. Synlige skader var det ikke, men etter slike ulykker fraktes man alltid til sykehus, med tanke på at det kan være indre skader, sier lensmann Kjetil Nygård.

 ?? FOTO: ERNEST BOSWARVA ?? Politiet på åstedet etter at gutten var fraktet til sykehus.
FOTO: ERNEST BOSWARVA Politiet på åstedet etter at gutten var fraktet til sykehus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway