Fædrelandsvennen

20 parkerings­plasser forsvinner

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Opp mot 20 parkerings­plasser forsvinner når Vennesla kommune skal oppgradere siste del av gågata.

– Ja, nå skal Gågata forlenges og forskjønne­s forbi Herredshus­et og Eikelandsb­ygget. Alt skal bli ferdig i høst, sier park og idrettsjef Jürgen Orf.

Det er han som anslår at 20 pplasser går med. Tallet er litt usikkert avhengig av løsninger som velges.

TO FIRMAER

Tirsdag gjennomfør­te han anbudsbefa­ring med Øystein Marken fra Landskapse­ntreprenø- rene og Svein Gunnar Vågen fra Vågen og Hansen Utemiljø.

De to firmaene konkurrere­r om jobben med å forskjønne siste del av Gågata. Det er satt av to millioner kroner til jobben i kommunebud­sjettet.

VIL SAVNE P-PLASSENE

Gunn Berit Gundersen driver interiørbu­tikken Kamelon like ved der det nå skal bygges om. Hun har delte meninger om at de mest sentrale parkerings­plassene i sentrum skal vekk.

– Jeg har vært glad for at bilene kan parkere like foran butikken min, og vi er mange som vil savne disse p-plassene. Samtidig er det fint at sentrum stadig gjøres finere med lekeplass og så videre, sier hun til Fædrelands­vennen.

– BLIR BRA

Solveig Robstad leder kommunens bygg- og miljøutval­g. Hun sier dette om færre parkerings­plasser i sentrum.

– Mange vil sikkert oppleve pplassene rett foran Herredhuse­t og inne i gågata som veldig praktiske. Men etter at vi fikk parkerings­skiver er det er mye ledig parkerings­areal i sentrum. Det er fint å få vekk bilene helt fra hele gågata. Dette blir veldig bra, sier hun.

Anbudsfris­ten er 8. august. 28. august er fristen for å inngå kontrakt. Like etter begynner arbeidet.

 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Øystein Marken (t.v.) Svein Gunnar Vågen og Jürgen Orf var på anbudsbefa­ring i Gågata i Vennesla tirsdag. 20 p-plasser skal vekk.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Øystein Marken (t.v.) Svein Gunnar Vågen og Jürgen Orf var på anbudsbefa­ring i Gågata i Vennesla tirsdag. 20 p-plasser skal vekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway