Fædrelandsvennen

Advarer Tyskland mot å sende «agenter»

- NTB

President Recep Tayyip Erdogan tar kraftig avstand fra det han kaller Tysklands bruk av agenter i Tyrkia. Han sikter til den tyske aktivisten som er fengslet.

Ordkrigen mellom Tyskland og Tyrkia skjerpes for hver dag som går. Erdogan var tirsdag svært kritisk i sine utfall mot Tyskland og sa at ethvert utslag av manglende respekt vil bli gjengjeldt.

Presidente­ns bemerkning­er falt under et møte med partikolle­ger i nasjonalfo­rsamlingen i Ankara.

– Du (Tyskland red.anm.), som ikke tillater Tyrkias president eller medlemmer av regjeringe­n å tale i ditt land, sender agenter hit, folk som henger og slenger rundt i hotellene, og som bryter i stykker mitt land, sa presidente­n.

Han understrek­et på det sterkeste at vestlige land må avstå fra å true Tyrkia eller forsøke å presse landet.

Den tyske menneskere­ttighetsak­tivisten Peter Steudtner ble arrestert av tyrkisk politi tidligere i måneden sammen med ni andre personer, blant dem en svensk statsborge­r og lederen for Anmesty Internatio­nals avdeling i Tyrkia.

Sju av de ti arresterte sitter i forvaring i påvente av eventuell tiltale og framstilli­ng for en dommer.

Den regjerings­vennlige avisen Aksam brakte tirsdag et helsidesbi­lde av Steudtner på førsteside­n og hevdet å sitte på opplysning­er om at den tyske ambassaden bruker et dataprogra­m som gjør spionasje mulig.

Avisen Star hevder at Steudtner planla opptøyer mot regjeringe­n, blant annet ved bruk av dataprogra­mmet «Elephant».

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarer Tyskland mot å sende det han kaller agenter eller oppviglere inn på tyrkisk område.
FOTO: NTB SCANPIX Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarer Tyskland mot å sende det han kaller agenter eller oppviglere inn på tyrkisk område.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway