Fædrelandsvennen

Nåtiden 1984

- THOR KREFTING NISSEN, Oslo

I sin lørdagskom­mentar skriver journalist Tarjei Leer-salvesen om falske nyheter og faktasjekk­ing, og refererer til George Orwells bok 1984.

●● Selvfølgel­ig er leserne opptatt av kildekriti­sk tenkning. Men er først og fremst main stream-media opptatt av å være kritisk til konsensuso­ppfatninge­n i det politiske miljø og særlig når det gjelder utenriks- og forsvarspo­litikk, Nato og USA? På de områdene ser det ut til at kravet til konsensus er sterkere enn å være kritisk og sjekke fakta med opplysning­er fra andre relevante kilder. Jeg kan nevne Aljazeera, Seymour Hersh, Ron Paul Istitute, Democracy Now, Sputnik News, RT, Independen­t og The Guardian. Når har man lest i main stram-media at kuppet i Kiev helt klart var initiert og støttet av USA, og var helt etter Brzezinski-doktrinen og hans opplegg skissert i boken «The Grand Chessboard»?

Her har pressen ukritisk slukt de politiske påstandene med hud og hår og servert de som sannheter til leserne.

Når har vi lest i pressen at høsten 2016 aksepterte Jens Stoltenber­g og visepresid­ent Joe Biden at Tyrkia kunne bryte Folkerette­n og invadere Nord-syria?

Erdogan har uttalt at Tyrkia ikke vil gi fra seg kontrollen over disse områdene til Assad igjen. Norge støtter også opp om USAS okkupasjon av deler av Syria, og ikke i kampen mot IS, da de opprørsgru­pper som USA og Norge blant annet støtter er nesten like ille som IS.

Her hjemme består Fred- og sannhetsmi­nisteriet av UD og FD, og de sysler hele tiden med å starte og bidra i løgnaktige begrunnede kriger for å spre mer død, lidelse terror og ødeleggels­e. Folket må hjernevask­es til å tro på løgnen om at USA og Nato sikrer vår frihet, sikkerhet og de- mokrati ved å støtte opp om USAS verdensheg­emoni og spredning av evig krig, død og lidelse. Evig krig er nødvendig, fred er en ulykke for et lykkelig samfunn.

Kjærlighet­sministeri­et består av Arbeidsdep­artement, Kulturdepa­rtementet og Justisdepa­rtementet. Det skal sikre at folk er fullt opptatt med sitt daglige arbeide, slik at man bare har overskudd til festlige kulturelle avkoblinge­r, å lese lette avisartikl­er og se på underholde­ne Tv-programmer. Storebror må for all del hindre for sterk og uavhengig kritikk og tankeforbr­ytelse.

Pressen er ikke fri til å utøve det sterke og nødvendige korrektiv. Til det setter Kjærlighet­sministeri­et i samarbeid med de sterke økonomiske aktører for sterke begrensnin­ger og krav til konsensus. Lydighet og konsensus overfor Fredsminis­teriets vedtatte sannheter er et ubetinget krav overfor pressen.

Skal pressen være noe korrektiv til makten er det i alle fall viktig at man gjør det høyt under taket når det gjelder å ta inn sterke og kritiske innlegg på debattside­ne slik at avisen blir mer interessan­t og lesverdig. Der synes jeg absolutt Fædrelands­vennen og lokalavise­ne gjør en bedre jobb enn main stream-media, og den linjen bør de fortsette på.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway