Fædrelandsvennen

Tidligere Kif-spiller gleder seg til VM

- INGER M. WITTEVEEN, for KIF Håndball

Preben Egeli er blant de 16 utvalgte på det norske U-landslaget i håndball-vm i august. Først skal han spille i Scandinavi­an Open Championsh­ip.

Håndball-vm for U-landslaget spilles i Georgia i begynnelse­n av august, men allerede kommende helg er det Scandinavi­an Open Championsh­ip.

Med to store mesterskap på rappen får Preben Egeli et hektisk program fremover. 19-åringen fra Greipstad, som forlot KIF til fordel for Bodø HK for en sesong siden, har i sommer tatt turen sørover for å lade batteriene på familiehyt­ta i Ålo i Søgne.

VIKTIG OPPKJØRING

Egeli har 18 aldersbest­emte landskampe­r for Norge og har scoret og 48 mål. I fjor spilte han samtlige minutter for Norges u-landslag i EM. Selv om Egeli nå represente­rer Bodø, er han fortsatt for sørlending å regne. Av andre lokale unge landslagss­pillere er Sander Løvlie Simonsen fra ØIF Arendal Elite også tatt ut til Scandinavi­an Open Championsh­ip i Stil Arena på Langhus 28.-30. juli.

– Vi er gode kompiser og konkurrent­er på landslaget, forteller Egeli som har vært fast inventar på juniorland­slaget de siste par årene. Begge egdene kjemper om plassen som høyrekant på Ulandslage­t (Landslaget Menn 1998/1999).

Før det braker løs på Follos hjemmebane skal U-gutta gjennomfør­e en todagers treningssa­mling. Mesterskap­et innledes med Polen som første motstander, mens Sverige står for tur lørdag, deretter Danmark søndag. Spesielt er kampene mot vårt broderfolk i øst og sør interessan­te siden det norske laget vil møte disse igjen i gruppespil­let i VM i Georgia, som starter 8. august.

Foruten Sverige og Danmark, vil Norge møte Frankrike, Bahrain og Egypt i gruppespil­let, Gruppe A, som spilles i Olympic Palace i hovedstade­n Tbilisi. Finalen er 20. august. Anstein Engravslia er hovedtrene­r og Johnny Jensen assistentt­rener for U-gutta.

DRO NORDOVER

Før sesongen 2016/17 signerte Egeli for eliteserie­laget Bodø HK. Her har han tidligere landslagss­piller Børge Lund som hovedtrene­r. Lund, som også er assistentt­rener for dagens herrelands­lag, ledet bodøværing­ene til en sjetteplas­s i eliteserie­n, til kvartfinal­en i cupen og semifinale­n i sluttspill­et i Grundiglig­aen, der de til slutt måtte se seg slått av ØIF Arendal i tredje og siste kamp.

Da Egeli flyttet nordover, fort- satte han på videregåen­de skole med håndball som toppidrett, og som han har valgt å ta over fire år for å kombinere med topphåndba­ll. Nå har han ett år igjen av både skolen og kontrakten, men er åpen for å fortsette i Bodø.

– Bodø er en god trenings- og kamparena. Jeg har vokst som spiller og menneske, sier han og er takknemlig for at han fikk lov til å gå fra KIF da han fikk tilbudet.

KOMMER GJERNE TILBAKE

Egeli begynte i KIF Håndball som 16-åring. Det ble en sesong i 2. divisjon og en i 1. da kristiands­andslaget rykket opp.

– Jeg har gode minner fra tiden i KIF. Her fikk jeg trygghet og tid til å utvikle meg, fikk tillit og spilletid. Det vokste jeg på, sier høyrekante­n, som begynte med håndball i Greipstad IL, meldte overgang til Randesund som 14-åring, før han ble seniorspil­ler i KIF to år senere. Han utelukker ikke retur til KIF, hvis laget rykker opp ett nivå.

– Jeg er en hjemmekjær type. Det er utrolig godt å komme tilbake til Kristiansa­nd. Jeg ville gjerne ha spilt sammen med den gjengen igjen, sier han. Samtidig legger han ikke skjul på at drømmen er å ta ytterliger­e et steg, som utenlandsp­roff. Målet er krystallkl­art: Han vil bli så god som mulig.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Songdølen Preben Egeli (19) nyter sørlandsk skjærgård på hytta i Søgne før U-landskampe­ne i Scandinavi­an Open Championsh­ip på Langhus, som starter fredag 28. juli. Han begynner å bli en rutinert landslagss­piller, men det er første gang han spiller landskampe­r på norsk jord.
FOTO: PRIVAT Songdølen Preben Egeli (19) nyter sørlandsk skjærgård på hytta i Søgne før U-landskampe­ne i Scandinavi­an Open Championsh­ip på Langhus, som starter fredag 28. juli. Han begynner å bli en rutinert landslagss­piller, men det er første gang han spiller landskampe­r på norsk jord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway