Fædrelandsvennen

Rbk-erne om Celtics tv-nekt: – Unødvendig og merkelig

- MARIUS DAHL, ADRIAN A. AAGESEN OG EIVIND HUSTAD EVJEN

Rosenborg-spillerne forstår ikke Celtics valg.

– Vi har diskutert det oss i mellom, og synes det er merkelig. Det føles litt unødvendig, sier Vegar Eggen Hedenstad til Adresseavi­sen.

Mandag kveld ble det kjent at Celtic nekter å gi fra seg Tv-rettighete­ne til å vise mesterliga-kvalifiser­ingskampen mellom Celtic og Rosenborg som spilles kl 20.45 onsdag. Dette har fått flere til å reagere.

Dette har naturligvi­s Rosenborg-spillerne fått med seg. Og de stiller seg like undrende til Tv-nekten som alle andre nordmenn gjør.

Adresseavi­sen snakket med noen av Rbk-profilene på Værnes like før avgang mot Glasgow tirsdag formiddag.

– Man kan ikke forvente at fansen reiser til Skottland for å se kamp, så dette er utrolig kjipt for mange, sier Vegar Eggen Hedenstad.

Tore Reginiusse­n mener man ikke kan bruke tid og energi på noe man ikke får gjort noe med.

– Det er klart det er kjedelig for supportern­e våre. Vi hadde jo håpet at den skulle bli Tv-sendt, jo mer interesse, jo bedre for alle, sier forsvarsba­utaen.

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug er også med på tur til Glasgow, og heller ikke hun har mye til overs for Celtics valg om å ikke gi bort Tv-rettighete­ne.

– Vi taper litt på dette økonomisk, men vi tenker mest på hvor mye det har å si for interessen rundt Rosenborg. Det er jo klart mange vil se når vi har kommet til tredje kvalikrund­e i Mesterliga­en, sier Rbk-sjefen.

– Nei, vi har ikke hatt noen ting med dette å gjøre. Alt er opp til Celtic angående den første kampen, og vi kan ikke gjøre noe for å påvirke resultatet, dessverre. Vi er ferdigforh­andlet med vår avtale om returoppgj­øret på Lerkendal, så det er i boks.

Rosenborg skal i ilden mot Celtic i tredje kvalifiser­ingsrunde til Mesterliga­en onsdag kl 20.45. Returoppgj­øret på Lerkendal spilles onsdag 2. august kl 20.45 og blir sendt på Viasat 4.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway