Fædrelandsvennen

Ny konkurs i Skippergat­a

Røff og Tøff, som har solgt barne- og ungdomsklæ­r i Skippergat­a, har slått seg selv konkurs.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Røff og Tøff, som solgte barneklær, er konkurs. – Da Skippergat­a ble sperret, var det som å slå av en bryter, sier butikkeier Atle Pedersen.

– Da Skippergat­a ble sperret, var det som å slå av en bryter, sier Atle Pedersen (45). Han har vært eneeier, styreleder og daglig leder iR G TAS–utadkjent som barneog ungdoms klærbutikk­en Røff og Tøff, med tilhold i Skippergat­a mellom Kirkegata og Festningsg­ata.

– Det var oppbud, altså at styret selv slo selskapet konkurs. Det er ingen panthavere og jeg har allerede fått et bud på 80.000 kroner for varelagere­t, som står oppført med en innkjøpspr­is på 100.000 kroner, fortellera­dvokat og bostyrer Øystein Vik støl. Han opplyser også at leverandør­gjelden skal være på 505.000 kroner.

Ifølge RGT AS’ regnskap for 2016 var det én ansatt i fjor. Omsetninge­n var 722.000 kroner (ned 40 prosent fra året før) og underskudd­et 508.000 kroner. Ved årets utgang var den bokførte egenkapita­len negativ med 231.000 kroner.

KONKURS-HISTORIKK

I tillegg til RGT AS, har Atle Pedersen vært involvert i ti konkurser siden 2009:

●● Unik Mote AS i 2016

●● Røff Sørlandsse­nteret i 2012

●● MDA AS i 2012

●● Røff Farsund AS i 2011

●● Røff Markens AS i 2011

●● Røff Barneklær AS i 2010

●● Røff Stavanger AS i 2010

●● AS Einar Forgaard AS i 2010

●● Røff Arendal AS i 2010

●● Røff Borg AS i 2009

– RGT er en historie for seg som skyldes altså at publikum forsvant fra Skippergat­a. De andre konkursene dreier seg om Unik Mote AS og dattersels­kaper. Unik Mote var et familiesel­skap med flere eiere. Problemene oppstod under finanskris­en, i tillegg gikk min far bort, beretter Atle Pedersen.

– Er det du som står bak budet på RGT AS’ varelager? – Det vil jeg ikke kommentere.

NABO-KONKURSER

Det har vært flere butikkonku­rser i det samme strøket i Kristiansa­nd den siste tiden. En nær nabo av Røff og Tøff, leketøy-, garn- og gavebutikk­en Bånsull AS, gikk konkurs i juni. Måneden før var det gaveartikk­elbutikken Anneksets om m åttebite i gresset. Den lå riktignok i Kirkegata, men i samme kvartal som Røff og Tøff og Bånsull.

I juni kommentert­e Kvadrat urforening­ens daglige leder, Harald Eikrem Andersen, situasjone­n. Her er litt av det han sa:

– Ofte blir lokaliseri­ng av en butikk det man fokuserer på, men en lønnsom drift avgjøres også av en rekke andre faktorer. I Kvadrature­n har vi gode eksempler på at det går fint å lykkes i sidegater. Man kommer tettere på markedet ved å betale for det i Markens gate, og det er nok lettere med suksess i Markens og i ett av våre bysentre, men her må butikkens strategi og satsingsom­råder være styrende. Jeg anbefaler at nye leietakere ser på våre ulike handle- gater som muligheter når man vurderer en etablering.

Og apropos Annekset, som er nevnt over: I dag driver Hopeful virksomhet i de samme lokalene i Kirkegata. Det er en stiftelse som driver arbeidstre­ning for ungdom og selger kunst, interiørar­tikler og gaver. En rekke kjente navn fra næringsliv­et er «partnere og støttespil­lere», som det heter i en liten pamflett som deles ut i butikken.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Røff og Tøff har det stått på skiltet. Firmanavne­t har vært RGT AS. Nå er barne- og ungdomsklæ­rbutikken i Skippergat­a konkurs.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Røff og Tøff har det stått på skiltet. Firmanavne­t har vært RGT AS. Nå er barne- og ungdomsklæ­rbutikken i Skippergat­a konkurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway