Fædrelandsvennen

Her endte Teslaens ferd

- JAN ODDVAR EIDE ARILD SANDVIK CHRISTINA ØSTTVEIT EIVIND KRISTENSEN

En bil kjørte av broa, fem meter ned og 20 meter bortover kratt, trær, gangog sykkelsti, før bilen landet på hodet; gikk rundt igjen og stoppet i trærne før parkerings­plassen ved Meny Albert.

– Et under at det ikke gikk verre, sier Trine Martha Eidem som ble vitne til den dramatiske utforkjøri­ngen tirsdag kveld ved 19-tiden. Hun kom gående over broa fra Vige- siden over E 18 og så sorte Teslaen komme kjørende østfra på E 18, og svinge av til Gimlekolle­n.

Så gikk det galt. Men til alt hell kom sjåføren og sønnen på tre år ut av bilen selv, kun med mindre skrammer etter den heftige ferden.

– Jeg varslet 113 og hadde kontakt med dem helt til ambulansen kom, forteller Eidem, som stilte spørsmålen­e fra nødsentral­en direkte til sjåføren. De to ble kjørt til sykehus for en sjekk, men skal ha sluppet unna med skrammer.

– Jeg skjønner ikke helt at det gikk så bra. Men det gjorde det heldigvis, sier Eiden til Fædrelands­vennen.

Til nødpersone­ll på stedet har sjåføren forklart at han tok feil av gass- og bremsepeda­l da han kom opp mot T-krysset på broa.

Trine Martha Eidem forteller til Fædrelands­vennen at bilen skjøt fart, kjørte over krysset – tvers gjennom veifendere­n – og gjorde et hopp før den landet i gressbakke­n nedenfor Meny Albert.

På veien har bilen hoppet ned cirka fem meter fra broa, over gressplene­n, videre over gang- og sykkelstie­n, for så til slutt å kjøre opp gressbakke­n før bilen stoppet i trærne inn til parkerings­plassen til Meny Albert.

– Det vi vet er at bilen kom kjørende på E 18 mot Kristiansa­nd, før den tok av til Ålefjærvei­en. Mye tyder på at det har blitt holdt litt for høy fart og at sjåføren ikke har klart svingen. Bilen har hoppet ut fra kanten og landet i skråningen, sa politiets innsatsled­er Terje Bratland, til Fædrelands­vennen kort tid etter ulykken.

Ved 21-tiden tirsdag kveld meldte politiet at årsaksforh­oldet var uklart. Saken vil bli etterforsk­et videre.

– Er det grunn til å tro at det er flere fornærmede?

– Det er noe vi undersøker, sier politiadvo­kat Celin Hauge Andersen.

34-åringens forsvarer, Odd Johan Holck-steen, ønsker ikke å kommentere saken.

 ?? FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? Bilen har kjørt av broa, utfor en fire-fem meter skrent og fortsatt 20 meter bortover gang- og sykkelsti før den stoppet i skogholtet.
FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT Bilen har kjørt av broa, utfor en fire-fem meter skrent og fortsatt 20 meter bortover gang- og sykkelsti før den stoppet i skogholtet.
 ?? FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? Bilen kom østfra og tok av fra E 18 ved Vollevanne­t. Vitner har fortalt at bilen skjøt fart, kjørte over krysset – tvers gjennom veifendere­n - og gjorde et hopp før den landet i gressbakke­n nedenfor Meny Albert.
FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT Bilen kom østfra og tok av fra E 18 ved Vollevanne­t. Vitner har fortalt at bilen skjøt fart, kjørte over krysset – tvers gjennom veifendere­n - og gjorde et hopp før den landet i gressbakke­n nedenfor Meny Albert.
 ?? FOTO: GOOGLE MAPS ?? Her kjørte Teslaen. Fra broa over E 18. Cirka fem meter ned og 20 meter bort i skogholtet før parkerings­plassen til Meny Albert.
FOTO: GOOGLE MAPS Her kjørte Teslaen. Fra broa over E 18. Cirka fem meter ned og 20 meter bort i skogholtet før parkerings­plassen til Meny Albert.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway