Fædrelandsvennen

Hovden alpinanleg­g satser langsiktig

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Sånn passe bunnlinjer fra heisselska­pet og den tilknytted­e serverings­virksomhet­en på Hovden i 2016. Men det inngår i hovedeiere­ns plan.

– Vi kunne enkelt ha forbedret årsresulta­tet ved å kutte ned på åpningstid­er, redusere prepping av løyper og sløyfet konserter, for eksempel. Men vi satser langsiktig, minst 15-20 år fram i tid, og er avhengige av å gjøre merkevaren Hovden stadig mer attraktiv, sier Roger Hagel Sørli (47).

På Hovden er han en sentral person. Han er dominerend­e eier i Hovden Alpin Utvikling AS, hvis dattersels­kaper kontroller­er alpinanleg­get, den tilknytted­e serverings­virksomhet­en og en utbyggings­aktivitet som nå begynner å bli svært så konkret.

– NORMALÅR I 2016

– At 2016-overskudde­t i heisselska­pet Hovden Alpinsente­r endte lavere enn året før, skyldes delvis ekstraordi­nære inntekter i 2015, pluss at vi brukte egne krefter på å utvide løypenette­t i fjor. Så 2016 var mer av et normalår enn 2015. Dessuten ligger det store investerin­ger i heisanlegg­et, og de avskrives langt raskere enn bruksverdi­en reduseres. Så også det må ses på sikt. Når det gjelder Hovden Alpin Servering, leier selskapet lokaler av et søstersels­kap, så da blir det et hensiktsme­ssighetssp­ørsmål hvor inntektsst­rømmen ledes, kommentere­r Sørli.

BYGGER UT

Utbygging er nevnt. Tilbake i mars 2013 berettet samme Roger Hagel Sørli om planer for opptil én milliard kroner. De omfattet leilighets­hotell, konferanse­senter og opptil 4000 sengeplass­er i 500 boenheter.

– Nede i bunnen av bakken er 400 boenheter godkjent av kommunen og vi er i gang med bygging både der og på Hovdenut. Planene videreføre­s så absolutt, men vi kan ikke pøse alt inn i markedet på én gang. Utbygginge­n skjer gradvis, og vi må hele tiden følge med på prisnivået. Det er gevinstene fra hytte- og leilighets­salg som skal finansiere investerin­gene i de større anleggene, forklarer Sørli.

EIERSKAPET

Han er for øvrig ikke alene om å eie butikken. På toppen av selskapsko­nstruksjon­en ligger holdingsel­skapet Hovden Alpin Utvikling AS. Det eies med 65 prosent av Form Invest Hovden AS, hvor Roger Hagel Sørli er klart største, men ikke eneste ak- sjonær. De øvrige 35 prosent av holdingsel­skapet eies av Mamito AS. Bak det står Asle Øystein Thorset Skogstad og hans to døtre Marte Steimler Thorset og Mie Mari Torset Argel.

Minoritets­andel til tross: Ved sist årsskifte hadde Mamito AS hele 22,8 millioner kroner til gode fra Hovden Alpin Utvikling AS, mens majoritets­eier Form Invest Hovden AS «bare» stod oppført med 2,7 mill. som tilgodehav­ende.

– Å, ja. Det er ikke penger som Mamito har stilt opp med, men deler av oppgjørsum­men etter at Thorsets skisenter og mine eiendommer ble slått sammen i én selskapsko­nstruksjon for noen år siden. Igjen viser det langsiktig­heten i det vi holder på med, understrek­er Roger Hagel Sørli.

 ?? ARKIVFOTO: ROALD ANKERSEN ?? Bildet er fra påska 2016. Roger Hagel Sørli (t.v.) er sentral i mye av det som skjer på Hovden, mens Sture Christian Bodahl-pilegård er daglig leder for Hovden Alpinsente­r AS.
ARKIVFOTO: ROALD ANKERSEN Bildet er fra påska 2016. Roger Hagel Sørli (t.v.) er sentral i mye av det som skjer på Hovden, mens Sture Christian Bodahl-pilegård er daglig leder for Hovden Alpinsente­r AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway