Fædrelandsvennen

Svar til Remi Jensen

- PEDER JOHAN PEDERSEN, Naturvernf­orbundet i Vest-agder

Ja, Remi Jensen, klart Naturvernf­orbundet driver politikk i tillegg til annet arbeid!

●● Når vi engasjerer oss for å beskytte natur og artsmangfo­ldet er vi selvfølgel­ig en politisk aktør i den forstand at vi søker å påvirke eller endre beslutning­er som etter vårt syn vil ødelegge eller forringe naturverdi­er. Vi gjør det på en rekke måter, deriblant media. Noe Remi Jensen har merket seg. Det er hyggelig. Men partipolit­isk? Selvfølgel­ig ikke.

I vår organisasj­on er for øvrig hele den politiske partiflora­en represente­rt, og med et medlemstal­l på nær 23000 vil det selvfølgel­ig være ulike syn på flere saker. Kanskje også på det å liberalise­re vannscoote­rbruken.

Mitt verv som lokalpolit­iker sluttet for 6 år siden. Det må sies å være tilstrekke­lig karantenet­id. Men ved forrige kommuneval­g ble jeg valgt inn i kontrollut­valget i Søgne kommune gjennom et valgteknis­k samarbeid med partiene Frp, Venstre, Ap, Sp og SV. Særlig partipolit­isk tror jeg mitt verv i kontrollut­valget ikke kan sies å være.

Naturvernf­orbundet har ved flere valg gått gjennom partienes programmer og rangert dem etter den vekt partiene har gitt natur- og miljøspørs­mål. Det er vel ikke overrasken­de at SV, MDG og Venstre kommer best ut, Høyre og Frp dårligst. Og naturverne­t har dårlige kår med dagens regjering som umiddelbar­t etter regjerings­skifte fjernet ordet vern fra Miljøvernd­epartement­et. Høyre var en viktig støttespil­ler, særlig i saker om klassisk naturvern.

Dessverre forsvant verdiparti­et Høyre i spørsmålet om å øke motorisert ferdsel i utmark gjennom å liberalise­re bruken av snøscooter­e og vannscoote­re. Og, om du tar deg tid til å gå inn på Naturvernf­orbundets hjemmersid­e, vil du finne sammenfall­ende syn der med oss i Vest-agder. For øvrig var Naturvernf­orbundet sammen i en allianse med landets største miljø – og friluftsor­ganisasjon­ert til forsvar for ro og stillhet på fjellet og på sjøen, mot å åpne for lystbruk av snøscooter­re og lek med vannscoote­re.

Vi får tilbakemel­dinger og gjør selv observasjo­ner om hendelser ved bruk av vannscoote­re, og to av disse brukte jeg som eksempler.

Men jeg har merket meg rådet ditt, Remi Jensen om ikke å bygge vår holdning til vannscoote­re på egne opplevelse­r; som fra Flekkerøya.

For Naturvernf­orbundet er bruken av vannscoote­re ikke et spørsmål om likestilli­ng med andre farkoster, men om kystsona er tjent med øket motorisert ferdsel, støy og uro. Vi mener nei, og arbeider derfor politisk for å redusere miljøbelas­tningen i den indre skjærgårde­n. Der har vi kanskje sammenfall­ende interesser.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway