Fædrelandsvennen

Svar om pensjon

- KARI HENRIKSEN, stortingsr­epresentan­t Ap Vest-agder

Det er ikke lett å få øye på hva Per Frey mener er løgn i sitt innlegg den 11.7.

●● Han angriper Arbeiderpa­rtiet ved å fremstille pensjonsen­dringene vi har foreslått ved å kalle det for løgn. En grov påstand som han ikke underbygge­r.

Tvert imot bekrefter han begge poengene i vår pensjonsre­form: pensjonist­ene skal ikke gå i minus med vårt forslag og han bekrefter riktighete­n av at de siste tre årene har pensjonist­ene hatt negativ inntektsve­kst. Tre år med finansmini­ster og arbeidsmin­ister fra FRP og Statsminis­ter fra Høyre. Dette vil Arbeiderpa­rtiet snu. Med Arbeiderpa­rtiets forslag til modell ville en pensjonist med 300 000 kroner i inntekt fått om lag 7 400 kroner mer i pensjon enn de har fått med Frp/ Høyre-regjering. De ville aldri gått i minus i år hvor lønnstaker­ne går i pluss. I tillegg ville 9 av 10 pensjonist­er fått lavere inntektssk­att med Aps forslag til skatteoppl­egg.

Jeg registrere­r at Frey, sammen med Høyre og Fremskritt­spartiet, finner det viktigere å angripe Arbeiderpa­rtiet enn å faktisk finne løsninger som gagner pensjonis- tene. Jeg håper de andre partiene er mer reale og stemmer for forslaget når det kommer til Stortinget slik at det får flertall. Når det gjelder de andre påstandene i Frey sitt innlegg, henviser jeg til å sjekke faktisk.no.

Etter en gjennomgan­g av Høyres skryterekl­ame på P4, konkludere­r faktisk.no med følgende: «De fire siste årene har arbeidsled­igheten økt, og den økonomiske veksten gått ned. Stikk i strid med hva som påstås i reklamen.»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway