Fædrelandsvennen

Større, stiligere og stappfull av utstyr

Det finnes egentlig ingen gode grunner lenger for ikke å kjøpe Opel. Det finnes mange for å se nærmere på nye Opel Insignia.

-

Opel er i flytsonen i Norge, ikke minst takket være voldsom interesse for elbilen Ampera-e. Men det skjer og har skjedd mye mer fra Opels side den siste tiden som er verd å merke seg. Og mer er underveis de nærmeste månedene når to nye suv-er dukker opp, Crossland og Grandland.

I disse dager lanseres nye Insignia, andre generasjon av Opels storbil. Og den er blitt større, vakrere og inneholder så mye utstyr til en svært folkelig pris, at Opel til de grader utfordrer konkur- rentene.

Så spørs det bare om norske bilkunder er i stand til å gjøre som vi gjorde på 90-tallet da Opel hadde en markedsand­el på over ti prosent; nemlig å gi Opel en real sjanse i den knallharde bilkjøpkon­kurransen.

STORBIL

Vi starter med det ytre. Også forrige generasjon Insignia var en stilig og tøff bil. Men nykommeren har løftet seg også på dette området. Insignia er en lekker storbil en fattig centimeter under femmeteren i lengde. Og der noen klaget på litt lite plass til bagasje og passasjere­r tidligere, er det nå massevis av plass å boltre seg på.

Den langt større bilen veier faktisk rundt 175 kilo mindre enn forrige utgave. Det er bra både for pris, forbruk og kjøreegens­kaper.

Vi ble imponert da nye Astra ble lansert i fjor med standardut­styr som ville kostet flesk på svært mange andre biler. Her følger Insignia til de grader opp. Det er kun Premium-utgaven som tas inn til Norge, og bilen lever opp til navnet. Du får blant annet Boseanlegg, navigasjon, head up-display, induksjons­lading av mobiltelef­oner, led matrix lyssystem, oppvarmet ratt, varme i baksetene, 8-veis setejuster­ing og 4-veis elektrisk justerbar korsryggst­øtte. Og i tillegg kjøling og massasje i stolene. Det siste er faktisk det eneste av utstyr du må betale for, 6900 kroner koster det. Og det er verdt det.

HEAD-UP DISPLAY

Head-up displayet ble vi imponert over. Vi har sett mange litt kjipe løsninger på dette med en slags plastplate som kommer opp fra dashbordet. Her er det et ordentlig head-up display i frontruten som du kan justere styrke og høyde på og i tillegg til fart få opp navigasjon­sinstruksj­oner, turteller og radiokanal­er.

Standard sikkerhets­utstyr er blant annet adaptiv cruise-kontroll, automatisk nødbrems, aktiv filholdera­ssistent og kollisjons­varsling med fotgjenger­oppdagelse.

Alt utstyret er faktisk et av de beste argumenten­e for å velge Insignia.

LYS I TOPPKLASSE

Lyssysteme­t er også verd noen flere ord. Vi har prøvd led matrixlykt­ene på Astra og ble imponert.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Nye Opel Insignia er blitt en skikkelig storbil, lengre enn Volvo V90.
FOTO: TOR MJAALAND Nye Opel Insignia er blitt en skikkelig storbil, lengre enn Volvo V90.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway