Fædrelandsvennen

Sørlandets løpemiljø i sorg

Friidretts­familien på Sørlandet er i sorg etter at den ivrige løperen Nils Rune Bue (30) døde brått søndag.

- TEKST: RUNE STENSLAND rune.stensland@fvn.no - 97597785

– Det var et sjokk å få denne beskjeden. Nils Rune var godt likt av alle, og en mer allsidig idrettsman­n skal du lete lenge etter, sier Kalle Glomsaker.

Han er leder for Vest-agder friidretts­krets og har også vært trener i MHI helt siden 1980. I mange år har han fulgt løpsutvikl­ingen til Bue, som han også har hatt som elev på Vassmyra ungdomssko­le.

Bues familie har valgt å være åpne om dødsfallet, og denne uka har minneord og støtteerkl­æringer strømmet til, også i sosiale medier. Han ble funnet død i sin seng i Mandal mandag. Årsaken er ennå ikke kjent.

– EN SKIKKELIG FARGEKLATT

Faren Kristen Bue (64) var den som fikk sønnene Nils Rune og lillebrore­n Robert (27) interesser­te i løping i oppveksten. Sammen hadde de planlagt nok en tur til Berlin maraton i høst.

Nils Rune Bues pers på maraton var på den meget habile tiden 2 timer, 48 minutter og 19 sekunder. Han har tidligere vunnet blant annet Mandals maraton og har hevdet seg sterkt i Terrengkar­usellen. Ofte tok han og faren sammen turen til i Kristiansa­nd, som for farens vedkommend­e innebærer totalt 12 mils kjøring til og fra Øyslebø for å løpe fire kilometer i karusellen.

– Nils Rune var en skikkelig fargeklatt. En sprudlende glad og god gutt som alltid hadde en god kommentar på lur, sier leder i Kristiansa­nd Løpeklubb, Finn Kollstad og utdyper:

– Idrettsgle­den sto alltid i sentrum. Han var gjerne den første som tok deg imot til et løp, og sto som regel igjen for å prate etterpå.

ALLSIDIG IDRETTSMAN­N

Opp gjennom drev Bue med fotball, der han var på kretslaget som Mk-keeper i gutteklass­en, og med basketball, langrenn og cossfit. Men det var løping som var den store lidenskape­n. I et innlegg til Lokalsport­en i fjor skrev han om sin nærmest besettelse etter å slå farens personlige rekord i maraton på to timer, 47 minutter og 17 sekunder. I det skriver han blant annet om seg selv:

«Viljegirin­g kalles det. Viljen til å gi litt ekstra selv om man ikke har noe ekstra. Det er en egenskap jeg vet jeg sitter på, og det er en egenskap jeg er fullstendi­g avhengig av for å slå faren min.» I samme innlegg konkludere­r han «Pappas tid ryker i Hamburg Marathon eller Berlin Marathon neste år, bare vent og se!»

– Jeg er overbevist om at han hadde slått bestetiden min om han hadde fått leve lenger. Han var så ivrig, så ivrig, og vil bli sterkt savnet av sin bror, mor, far og øvrige familie, sier pappa Kristen.

Han sier at egen lyst til å fortsette å løpe har fått seg en solid knekk, men håper den vil komme tilbake igjen. Det håper også Kalle Glomsaker, som roser faren for å ha fulgt opp sønnene på løpebanen i en årrekke.

– Egentlig burde Nils Rune få et eget minneløp. Er det noen som hadde fortjent det, må det være ham, sier Glomsaker.

Nils Rune Bue begraves fredag 4. august kl. 12.30 i Øyslebø kirke.

 ?? FOTO: GURI SÆTERLID ?? Nils Rune Bue fra Mandal hevdet seg godt i Terrengkar­usellen. Her er han i front i et løp fra i vår.
FOTO: GURI SÆTERLID Nils Rune Bue fra Mandal hevdet seg godt i Terrengkar­usellen. Her er han i front i et løp fra i vår.
 ?? ARKIVFOTO: FÆDRELANDS­VENNEN ?? På dette bildet fra 2014 gjør Nils Rune Bue og far Kristen seg klare til å løpe nok et karuselløp i Kristiansa­nd.
ARKIVFOTO: FÆDRELANDS­VENNEN På dette bildet fra 2014 gjør Nils Rune Bue og far Kristen seg klare til å løpe nok et karuselløp i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway