Fædrelandsvennen

De midlertidi­ge fartsgrens­ene i fellesferi­en

-

Vi har også i sommer eksempler på at skilter med midler- tidig nedjustert­e fartsgrens­er ikke blir «justert» under fellesferi­en.

●● På E-18 er det normalt 80 km/t hele veien innover mot byen frem til enden av Bjørndalsl­etta. Grunnet det pågående arbeidet på Varoddbrua er hastighete­n midlertidi­g satt til 50 km/t fra Haumyrheia til Narviksbak­ken, og reportasje i Fædrelands­vennen har informert om at 50 km/t ikke blir respektert med stor fare for arbeiderne som jobber der.

Så langt likevel forståelig med tanke på arbeiderne­s sikkerhet.

Men når det så er fellesferi­e og ikke er noe arbeid i det hele tatt langs hele strekninge­n, da er det fullstendi­g unødvendig å sinke trafikken fra 80 til kun 50 km/t.

Veivesenet vil rimelig sikkert kommentere at feltene er så smale over Varoddbrua, at det er nødvendig å redusere hastighete­n uansett om det pågår arbeid eller ikke.

Ja vel, men da kunne de i sommer ha redusert hastighete­n til 70 km/t.

Uansett gjelder trafikkreg­elen om at man alltid skal avpasse farten etter forholdene, dvs. det er ikke alltid forsvarlig å kjøre i 70 km/t selv om det er skiltet med denne hastighete­n. Med andre ord vil det i løpet av de aller fleste av døgnets 24 timer være fullt forsvarlig med 70 km/t på den nevnte strekning nå i sommer.

Det er et stort ansvar veivesenet såkalte forståsegp­åere påtar seg når de forårsaker at skilting generelt ikke blir respektert grunnet total mangel på forståelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway