Fædrelandsvennen

Mistet seieren

Start-trener Steinar Pedersen var fornøyd med ett poeng i toppkampen borte mot Sandnes Ulf.

- TEKST: NICOLAI GAUSTAD OLSEN nicolai.olsen@fvn.no -

Start ledet lenge mot opprykksri­val Sandnes Ulf på bortebane søndag ettermidda­g. Men vestlendin­gene utliknet. Nå skiller det åtte poeng opp til tabell-ener Bodø Glimt.

Start ledet lenge mot sin opprykksri­val, men det var takket være Håkon Opdal – som svarte kritikerne med flere feberredni­nger.

– Vi skal være fornøyd med ett poeng, spesielt slik kampen utvikler seg i andreomgan­gen, da de skaper et godt trøkk på oss, sier Håkon Opdal til Fædrelands­vennen etter kampen.

Sisteskans­en mener at Start havnet litt for mye bakpå i andreomgan­g, da de prøvde å trygge ledelsen.

– Vi scorer et fantasitis­k mål i førsteomga­ng (Daniel Aase etter 11 min), men så blir vi litt for baktunge etter pause. De Sandnes Ulf presser oss, men vi er gode til å rydde unna det de kommer med framover, mener Opdal.

Steinar Pedersen mener Start burde utnyttet sjansene bedre før pause.

– Jeg synes vi er veldig gode i førsteomga­ng, der vi scorer et fint mål og har en stor sjanse til å gå opp til 2-0, sier treneren.

Han sier likevel at laget er fornøyde med ett poeng etter den tøffe bortekampe­n.

– Det var noen avgjørende situasjone­r som kostet oss seieren. På målet deres taper stopperen en duell (Simon Larsen), og så er vi ute av posisjon som gjør at de kommer alene gjennom (Eirik Wichne), forklarer Pedersen, før han legger til:

– Men vi går fra denne kampen med en god følelse. Det var et sterkt bortepoeng, og når har vi ikke tapt på fem kamper.

Drømmetref­f fra aase

Start kom best i gang i Sandnes, og fikk tidlig uttelling. Henrik Robstad slo inn fra venstre i retning Niels Vorthoren. Nederlende­ren tapte duellen, men returen gikk ut til Daniel Aase. Starts nummer ni nølte aldri og dro til på direkten – og ballen føk som et prosjektil i nettet bak Sandnes Ulfs keeper. En fantastisk volley av Aase – hans tredje scoring for sesongen.

Men som man har sett i kamper tidligere i år, ga Start fra seg initiative­t etter scoringen. Hjemmelage­t kom til flere store muligheter, uten at det resulterte i scoring. Først var Vidar Nisja frempå etter et frispark og skjøt utenfor på nærmest åpent mål. Like etter raget samme mann høyest i Startfelte­t og headet ballen i tverrligge­ren – Opdal reddet returen.

start nær nummer to

Sørlending­ene hadde også sine muligheter. Daniel Aase kunne fort blitt tomålsscor­er da han fintet en Sandnes-spiller i pølsebua, men skuddet fra kloss hold ble blokkert. Niels Vorthoren var også nære på å doble gjestenes ledelse da han ble spilt fri av Espen Børufsen, men avslutning­en på halvsprett­en gikk over mål.

Etter en underholde­nde første omgang i Sandnes var det Start som ledet 1-0, men det kunne fort vært et par mål til i protokolle­n.

Hjemmelage­t utlignet

Like mye skjedde det ikke i starten av 2. omgang. Hjemmelage­t rullet opp det ene angrep etter det andre, men de helt store sjansene klarte de ikke å skape.

Med kvarteret igjen på klokka fikk Sandnes Ulf sin utligning. Kjell Rune Sellin slo Simon Larsen i hodeduelle­n og stusset ballen i bakrom. Eirik Wichne kom på etterskudd i løpsduelle­n med Kent Eriksen. Kantspille­ren fikk muligheten alene med keeper Opdal, og denne gang klarte selv ikke sisteskans­en å redde laget sitt. Ballen gikk nærmest gjennom Opdal og i mål.

opdal reddet uavgjort

Og det var vertene i lyseblått som kom nærmest seieren på naturgress­et, men Starts sisteskans­e sto en strålende kamp – og han sparte den beste redningen til slutt. Helt på tampen fikk Sandnes’ kaptein Nicolai Geertsen avsluttet fra fire meter, men Opdal fikk ut venstrefot­en og dyttet ballen til corner.

På overtid måtte han i aksjon igjen. Oddbjørn Skartun fikk ballen inne i boksen, men avslutning­en ble reddet av mannen i rosa bakerst hos Start.

Dermed fikk Start med seg et verdifullt bortepoeng fra toppkampen mot Sandnes. Begge lagene går opp i 31 poeng – og ligger med det åtte poeng bak serieleder Bodø/glimt.

Vi skal være fornøyd med ett poeng, spesielt slik kampen utvikler seg i andreomgan­gen, da de skaper et godt trøkk på oss.

HÅKON OPDAL

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Håkon Opdal (i rosa) hadde flere strålende redninger i kampen mot Sandnes Ulf, og hindret hjemmelage­t fra å stikke av med alle de tre poengene.
FOTO: NTB SCANPIX Håkon Opdal (i rosa) hadde flere strålende redninger i kampen mot Sandnes Ulf, og hindret hjemmelage­t fra å stikke av med alle de tre poengene.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Daniel Aase feirer scoringen sin sammen med resten av Start-laget.
FOTO: NTB SCANPIX Daniel Aase feirer scoringen sin sammen med resten av Start-laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway