Fædrelandsvennen

Hotellsjef­en på Eikerapen

Sandra Lindefjeld Hodne

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

– Kjenn på stillheten. Roen. Den utrolige naturen. Og den friske lukten!

Hun er ivrig når hun skuer ut over sitt rike ved siden av Eikerapen Gjestegard. I juni flyttet hun med sønnen Trygve Knut Hodne (21) til fjellgrend­a. Dermed økte de antall fastboende fra 11 til 13. Det skjedde samtidig med at hotellet åpnet.

Det er hennes onkel, Elling Eikerapen (71), som har bygget anlegget. Som betyr at Sandra flyttet hjem til sine røtter. Her vokste nemlig hennes mor, Bertha Eikerapen Lindefjeld, opp. Hun er Ellings søster.

I 1959 forlot Bertha grenda for å søke lykken i New Jersey, delstaten som ligger like sør for New York. Her møtte hun etter hvert på Knut Lindefjeld fra Fjotland i Kvinesdal. Han hadde reist mot vest ti år tidligere.

Det ble giftemål og Sandra ble født i 1963.

TIL EIKERAPEN HVER SOMMER

I hele sitt liv har derfor Norge og Eikerapen vært et fast reisemål, ofte sammen med den ene eller begge foreldrene.

– Jeg har omtrent vært her hver sommer på ferie. Det har vært veldig godt for kropp og sinn å komme hit, forteller hun.

For fire år siden spurte Elling henne om hun kunne tenke seg å flytte til Eikerapen for å drive hotellet han aktet å bygge.

– Jeg sa ja tvert. Jeg har hele mitt liv visst at jeg ville flytte hit en gang, og så kom denne sjansen, forteller hun.

JOBBET I REGNSKAPSF­IRMA

I New York hadde hun hus og jobb i et regnskapsf­irma. Og ikke minst sønnen Trygve og samboeren Ron Goodstein. Trygve har altså blitt med henne på lasset for å jobbe på hotellet, mens Ron foreløpig har tenkt å tilbringe deler av året på Eikerapen. Men han må også passe på sitt byggefirma som han driver i New York.

– Men kanskje jeg kan starte opp noe her på fulltid etter hvert, sier han når vi spør om framtida i grenda.

Familien bor like overfor hotellet i Sandras mors barndomshj­em. Resten av storfamili­en til Sandra og Elling er spredt rundt om på hele Sørlandet.

GOD START

Eikerapen Gjestegard har etter et par måneders drift fått en god start. Flere bryllup og andre selskap har vært avviklet, Agder Energi og Hydro, som har anleggsarb­eid i området, bruker hotellet og turistene har begynt å oppdage stedet for alvor.

– Det er jo et langsiktig arbeid som står foran oss i å markedsfø- re oss i Norge og Europa. Jeg har også tro på at det er mulig å få amerikansk­e turister hit på sikt, sier Sandra.

UNIK PLASSERING

Hun tror stedets plassering midt i naturen, like over innsjøen Ørevatn, et alpinanleg­g to steinkast unna og en meny full av lokale mattradisj­oner vil friste mange.

– Hit kommer du for å stresse helt ned, sier Sandra – noe som ikke minst gjelder henne selv. Hun synes det er helt topp å slippe kjaset i New York, selv om hennes hus som hun fortsatt har ligger utenfor selve millionbye­n.

LÆRE NORSK

Vår samtale foregår stort sett på engelsk, men også norsk som hun bruker bedre og bedre.

– Jeg skal ta kurs for å kunne snakke, skrive og lese språket enda bedre, sier Sandra Lindefjeld Hodne som ikke gjør annet enn å være på hotellet i sin våkne tid.

Dette er blitt hennes jobb, hobby og liv.

 ??  ??
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Sandra Lindefjeld Hodne (54) er født og oppvokst i New Jersey i USA, men begge foreldrene er fra Sørlandet. Nå har hun flyttet til Eikerapen for å drive hotellet. Hun har ikke angret et sekund.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Sandra Lindefjeld Hodne (54) er født og oppvokst i New Jersey i USA, men begge foreldrene er fra Sørlandet. Nå har hun flyttet til Eikerapen for å drive hotellet. Hun har ikke angret et sekund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway