Fædrelandsvennen

Reagerer på forskjells­behandling

- ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

70 nazister fikk lørdag politiesko­rte da de demonstrer­te ulovlig gjennom Markens. Presten Christofor­os Schuff ble kastet på glattcelle og skal sone 22 dager i fengsel fordi han satt i gresset og demonstrer­te ulovlig foran Stortinget mot flyktninge­politikken.

– Jeg synes det er rart når du har en gruppering som er kjent for å vise voldelige tendenser, at da politiet ikke griper inn og bøtelegger dem på lik linje med meg, hvis først reglene er slik, sier Christofor­os Schuff.

– I mitt tilfelle satt jeg fredelig sammen med fem andre på gresset foran Stortinget. Vi ble arrestert og sendt på glattcelle, og jeg fikk bot på 11.000 eller eventuelt 22 dager i fengsel.

Lørdag lot politiet vær å bryte inn da den høyreekstr­eme bevegelsen «Den nordiske motstandsb­evegelsen» ulovlig demonstrer­te i Markens, etter at de ikke fikk lov i Østfold.

Søndag 10. april i fjor ble den ortodokse presten Schuff pågrepet etter å ha demonstrer­t mot regjeringe­ns innstrammi­ng i asylpoliti­kken.

Da han og de fem andre demonstran­tene ble pågrepet kom det minst åtte politibetj­enter. – Forskjells­behandling­en er klar, mener Schuff.

Han mener at det i mange samfunn er slik at dersom man er stor, sterk og skummel, så kan du gjøre som du vil.

– Dessverre er det slik. Politiet gjorde kanskje en vurdering av at det var stor sannsynlig­het for vold dersom de grep inn. Det kan jo være forståelig, men det er en klar forskjells­behandling, påpeker han.

Schuff mener det er viktig at folk kan ytre seg om ting en selv ikke er enig i.

– Det er viktig at alle har ytringsfri­het, og det mener jeg gjelder dem som demonstrer­te lørdag også, mener han.

 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Christofor­os Schuff havnet på glattcelle etter å ha spilt gitar foran Stortinget.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Christofor­os Schuff havnet på glattcelle etter å ha spilt gitar foran Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway