Fædrelandsvennen

Vinnerne roser Triquart

-

●● – Jeg fikk gåsehud da jeg nærmet meg mål, sier Nm-vinneren Jørgen Gundersen.

21-åringen vant den lange NMløypa (1500 meter svømming, 40 kilometer sykling, 10 kilometer løping) på 1,49,12 timer og var godt fornøyd etter løpet.

– Det var gøy å vinne etter å ha vært litt syk denne uka. Stemningen i Tresse var veldig god, og å høre en av verdens mest kjente speakere (Kjell Erik Kristianse­n) si over anlegget at jeg nærmet meg mål, ga meg lett gåsehud, sier Gundersen.

Han mener Kristiansa­nd har lykkes med å gjøre en nasjonal triatlonko­nkurranse til en større folkefest enn for eksempel Oslo Triatlon, som med sine 1200 deltakere er nesten dobbel så stor i omfang som lillebrore­n i Kristiansa­nd.

– Det er nesten ikke tilskuere i løypa ved Sognsvann, mens her har det vært bra med publikum, og det er selvsagt ekstra moro, sier han.

Også Lotte Miller, som vant med langt klarere margin i kvinneklas­sen, roser Triquart.

– Dette er helt klart blant de bedre løpene i Norge. Det var passe temperatur i vannet, som også var rent og fri for maneter. Det var veldig kjekt å løpe de to siste rundene siden så mange heiet. Kristiansa­nd er en sommerby og en idrettsby som bør fortsette å utvikle Triquart videre, sier Miller.

Det er målet også til stevnelede­r Fred Arthur Asdal, som sier seg godt fornøyd med deltakerre­kord på 700 i arrangemen­tets tredje år. Han har også lyst til å få til en e-cup i Kristiansa­nd i 2019.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Jørgen Gundersen jubler for søndagens Nm-gull og kongepokal i lang løype.
FOTO: JACOB BUCHARD Jørgen Gundersen jubler for søndagens Nm-gull og kongepokal i lang løype.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway