Fædrelandsvennen

Trolig kjørt til Sørlandsse­nteret

En bilist skal ha plukket opp den drapssikte­de 15-åringen etter at hun rømte fra barneverns­tiltaket på Hornnes.

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no TEKST: CONNIE BENTZRUD connie.bentzrud@fvn.no

Den drapssikte­de 15-åringen har trolig blitt kjørt til Sørlandsse­nteret etter å ha rømt fra barnvernst­iltaket på Hornnes.

Klokken 17.30 onsdag i forrige uke fikk politiet de første meldingene om knivstikki­ng inne på Coop Obs i Sørlandsse­nteret.

12 minutter senere ble en 15-åring pågrepet. Jenta er siktet for drap på Marie Skuland (17) og drapsforsø­k på en 23-åring.

15-åringen har en lang historikk i barneverne­t. Siden mai har hun bodd i et enetiltak i et hus på Hornnes i Evje og Hornnes kommune.

Her har tre voksne mennesker passet på henne i regi av de private barneverns­selskapet Næromsorg Sør.

BUSS IKKE MULIG

Etter det Fædrelands­vennen erfarer skal jenta ha forsvunnet fra Hornnes etter klokken 16 en gang.

Allerede klokken 17.30 mottok politiet melding om knivstikki­ngen. I følge Agder kollektivt­rafikks rutetilbud utelukker dette at jenta kan ha tatt buss.

Hvis hun forsvant rundt klokka 16, ville hun tidligst rukket å være på Sørlandsse­nteret klokken 17.36, altså etter at knivstikki­ngen fant sted. Kjører man bil, tar det rundt en time å kjøre fra Hornnes til Sørlandsse­nteret.

KARTLEGGER BEVEGELSER

Fungerende påtalelede­r Cecilie Pedersen Hille i Agder politidist­rikt, ønsker ikke å kommentere hvordan jenta tok seg fra Hornnes til Sørlandsse­nteret.

– Vi kartlegger alle jentas bevegelser. Ut over det har vi ingen kommentar, sier Hille.

15-åringen har vært midlertidi­g tvangsplas­sert etter barnevernl­oven § 4–25. Men det er begrenset hvilke restriksjo­ner et barneverns­tiltak kan iverksette. Derfor har jenta blant annet hatt tilgang på mobiltelef­on.

– Vi kan bekrefte at vi har beslaglagt jentas mobiltelef­on. Nå gjennomgår vi alle elektronis­ke spor, sier påtalelede­r Hille.

Jenta ble først meldt savnet fra barneverns­tiltaket klokken 18.30, rundt en time etter at meldingene til politiet kom om hendelsene på Sørlandsse­nteret.

RØMT FLERE GANGER

Det skal ikke være første gang jenta har stukket av eller forsøkt å stikke av fra en av de mange institusjo­nene hun har bodd.

Daglig leder og eier av Næromsorg sør, Lena Braathen, som driver barneverns­tiltaket hvor jenta bodde, ønsker ikke å kommentere saken.

 ??  ??
 ?? MOD FLEM FOTO: VEGGE, TOR- ?? Politiet utenfor Sørlandsse­nteret sist onsdag ettermidda­g. 17 år gamle Marie Skuland ble drept med kniv inne på Coop Obs.
MOD FLEM FOTO: VEGGE, TOR- Politiet utenfor Sørlandsse­nteret sist onsdag ettermidda­g. 17 år gamle Marie Skuland ble drept med kniv inne på Coop Obs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway